H Ευρώπη στα γήπεδα της πρόκρισης

H Ευρώπη στα γήπεδα της πρόκρισης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η εθνική μας ομάδα να μην αγωνίζεται απόψε, αλλά η… υπόλοιπη Ευρώπη (και όχι μόνο) παίζει μπάλα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον 1ο όμιλο, λογικά η πρωτιά θα κριθεί τον Οκτώβριο, στο παιχνίδι της Τσεχίας με την Ολλανδία. Προς το παρόν, οι δύο πρωτοπόροι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, με τους Τσέχους να ανησυχούν λίγο περισσότερο, καθώς στο Βουκουρέστι οι Ρουμάνοι θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί.

Στον 3ο όμιλο, τα αποτελέσματα των… άλλων στα τελευταία ματς βόλεψαν αφάνταστα την Πορτογαλία, που απολαμβάνει την κορυφή και μπορεί να διευρύνει το προβάδισμά της με το θεωρητικά εύκολο παιχνίδι κόντρα στο Λουξεμβούργο. Λογικά η μάχη μεταφέρεται στο μέτωπο της δεύτερης θέσης, με τη Σλοβακία να προσπαθεί να την κρατήσει και τη Ρωσία να χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη.

Ο 4ος όμιλος μοιάζει πιο μπερδεμένος. Αρχικά, απόψε η Ελβετία φιλοξενεί το Ισραήλ και στη συνέχεια, μεσοβδόμαδα, το Εϊρε υποδέχεται τη Γαλλία («ανανεωμένη» με την επιστροφή των παλιών) που στο μεταξύ λογικά θα έχει φτάσει την αντίπαλό της αφού απόψε αγωνίζεται με τα νησιά Φερόες.

Εύκολα ή δύσκολα, η Ιταλία αναμένεται να διατηρήσει το προβάδισμά της στον 5ο όμιλο (παίζει εκτός έδρας με Σκωτία και Λευκορωσία), όπου το κρίσιμο παιχνίδι είναι το αποψινό μεταξύ της Σλοβενίας και της Νορβηγίας.

Στον 6ο όμιλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη Βρετανία με τα παιχνίδια της Αγγλίας απέναντι σε Ουαλλία και Βόρεια Ιρλανδία. Οι Αγγλοι ακολουθούν την Πολωνία σε απόσταση δύο βαθμών, με ένα παιχνίδι λιγότερο όμως κι αν χρειαστεί να κριθεί η πρωτιά στη μεταξύ τους συνάντηση που απομένει, θα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα παίξουν στην έδρα τους, στο Μάντσεστερ στις 12 Οκτωβρίου…

Συναρπαστική αναμένεται η εξέλιξη στον 7ο όμιλο, με το αποφασιστικό παιχνίδι να γίνεται την Τετάρτη ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σερβία.

Τέλος, στον 8ο όμιλο, η Κροατία ελπίζει ότι μπορεί να διευρύνει τη διαφορά του ενός πόντου από τη Σουηδία, αφού έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο με αντιπάλους την Ισλανδία και τη Μάλτα. Την ίδια στιγμή, οι Σουηδοί έχουν να παίξουν εντός έδρας με τους Βούλγαρους κι εκτός με τους Ούγγρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή