«Ούτε μία ευκαιρία χαμένη»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Οι συντεταγμένες βάσει των οποίων θα πρέπει να πορευθούν οι διεθνείς μας στο Αλμάτι για να φθάσουν στη νίκη την Τετάρτη στον αγώνα με το Καζακστάν δόθηκαν χθες από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Οτο Ρεχάγκελ. O ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα, ενώ τόνισε ότι η εικόνα του ομίλου μας μου θυμίζει την κατάσταση στις αρχές των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που είχαμε ξεκινήσει με δύο ήττες. Συνεχίσαμε με νίκες και τώρα χρειάζεται να κάνουμε κάτι ανάλογο. Οντως, χρειάζεται νίκη την Τετάρτη στο Καζακστάν και νίκη ή ισοπαλία της Δανίας στην Τουρκία για να παραμείνουμε με ελπίδες στο κυνήγι της πρόκρισης που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Σχολιάζοντας την προετοιμασία της πρωταθλήτριας Ευρώπης, είπε: «Βρίσκομαι τέσσερις μέρες με τους παίκτες, έχουμε συζητήσει και έχουν καταλάβει ότι πρέπει να νικήσουμε γιατί δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία και των άλλων ομάδων στον όμιλο. Εγώ θα παρακολουθήσω (σήμερα) την αναμέτρηση Τουρκίας – Δανίας και ο βοηθός μου, Γιάννης Τοπαλίδης, θα δει την Αλβανία κόντρα στο Καζακστάν. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν».

Και ο Τάκης Φύσσας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Εθνική μας θα πάρει το τρίποντο στο Καζακστάν: Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να μπαίνει κανείς με σοβαρότητα. Είναι πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε και με δεδομένο ότι θα ξέρουμε τι θα έχει γίνει το Σάββατο στην αναμέτρηση Τουρκίας – Δανίας, να ξέρουμε πού πηγαίνουμε. Αυτές οι ομάδες χρειάζονται πολλή προσοχή, αφού από το πουθενά μπορεί να κάνουν κάποιο γκολ. Επειδή έχουμε δει στο ποδόσφαιρο να συμβαίνουν διάφορα, δεν χρειάζεται να περάσουμε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα υπάρχει ένα κλίμα, επειδή δεν έχουμε κερδίσει και μας λείπει το γκολ. Αν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Επειδή ήρθε η ώρα να νικήσουμε, δεν είναι υποτιμητικό να σκοράρουμε εναντίον του Καζακστάν. Σκεφτόμαστε ότι τώρα πρέπει να φτάσουμε στις νίκες που χρειάζονται και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί αύριο για το Αλμάτι. Στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ βρίσκονται οι Νικοπολίδης, Σηφάκης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Καψής, Ανατολάκης, Κατσουράνης, Φύσσας, Μπασινάς, Καφές, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαριστέας, Βρύζας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

– Μας έχουν απομείνει τρεις τελικοί. Μετά την ήττα από την Ουκρανία, τα περιθώρια έχουν στενέψει και για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης χρειαζόμαστε τη νίκη στο Καζακστάν και συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους αγώνες, τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Στέλιος Αποσπόρης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες εν όψει του αγώνα της Τρίτης στο Καζακστάν. Και πρόσθεσε: Το Καζακστάν έχει κάνει μια σχετική ανανέωση στο ρόστερ. Είναι από τα δύσκολα για μας παιχνίδια, καθώς η νίκη είναι μονόδρομος και ο αντίπαλος δεν έχει να χάσει τίποτα. Να μην ξεχνάμε και τη νίκη του Καζακστάν επί της Τουρκίας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή