Επεισόδια: O κόμπος στο χτένι

Επεισόδια: O κόμπος στο χτένι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός πως δεν ξεκινήσαμε καλά σε ένα ακόμη επαγγελματικό πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός του αθλήματος για να το αντιληφθεί. Για εκείνους που μας θεωρούν υπερβολικούς, θα υπενθυμίσουμε κάτι: οι τρεις από τις δεκαέξι ομάδες της A΄ Εθνικής τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστικών, λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ωραία πράγματα που διαιωνίζονται.

Θα αναρωτηθείτε δικαίως, γιατί; Διότι ουδείς έχει τη βούληση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να αποβάλει από τον οργανισμό του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου όλους εκείνους που παρανομούν. Είναι αναποτελεσματική η πρακτική τόσων ετών, της επιβολής αυστηρών ποινών στις ομάδες για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών τους. Προφανώς ο νομοθέτης θα σκέφτηκε ότι οι παράγοντες των ομάδων που χάνουν σημαντικά χρηματικά ποσά από την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, θα αναγκαστούν να συνετίσουν τους κακούς φιλάθλους. Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε; Μα οι παράγοντες έφτασαν ουκ ολίγες φορές στις αίθουσες των δικαστηρίων για να υπερασπιστούν τα καλά τους παιδιά. Οι προχωρημένοι τα χαρακτηρίζουν στρατούς. Βέβαια, όταν έχει ειπωθεί η ιστορική φράση, αυτούς τους οπαδούς έχουμε, αυτούς θέλουμε, μην περιμένουμε προκοπή.

Ολα αυτά, μέχρι την εμφάνιση του Ντέμη Νικολαΐδη. Ενός ανθρώπου αποφασισμένου να συγκρουστεί με το κατεστημένο. Επιτέλους, στον πρόεδρο της ΠΑΕ AEK βλέπουμε προσωποποιημένη την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ας φτάνουν στα αυτιά μας οι φωνές απόγνωσης των δήθεν προοδευτικών και ανεξάρτητων παραγόντων που κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι ο κ. Νικολαΐδης ξεχνάει τα προσωπικά δεδομένα των χούλιγκανς όταν δίνει στη δημοσιότητα τα ονοματεπώνυμα και τις φωτογραφίες τους εν ώρα δράσης στα πεδία μαχών των γηπέδων.

Επρεπε να τα παραδώσει στην αστυνομία, είναι ο δήθεν αντίλογος. Αλήθεια, όλοι αυτοί έχουν βρεθεί ποτέ σε επεισόδια στα γήπεδα, εγκλωβισμένοι από τη μανία δολοφόνων; Οπως το κοριτσάκι που έσωσε αστυνομικός στο Περιστέρι, έχοντας δίπλα τον πατέρα να τρέμει από την αγωνία. Σας παρακαλούμε θερμά, κύριε Νικολαΐδη: κλείστε τα αυτιά σας και συνεχίσετε (χρησιμοποιώ δική σας ορολογία ) να δίνετε όλους όσοι προκαλούν επεισόδια. Και επιτέλους, η Πολιτεία να ξυπνήσει, να τους στείλει στη φυλακή και να τους κόψει για χρόνια πολλά το γήπεδο, υποχρεώνοντάς τους να δίνουν το «παρών» κάθε Κυριακή στα αστυνομικά τμήματα. Απλά είναι τα πράγματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή