Πολύμερος: Περίμενα ότι θα έλθει μετάλλιο

Πολύμερος: Περίμενα ότι θα έλθει μετάλλιο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες». Το 2005 οι μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, σε ατομικά αθλήματα, έχουν έλθει από εκεί όπου πολλοί δεν το περίμεναν. Μετά την κολύμβηση (χρυσό ο Αρης Γρηγοριάδης) και την ποδηλασία (ασημένιο ο Γιάννης Ταμουρίδης), ήλθε η σειρά της κωπηλασίας και του Βασίλη Πολύμερου να πανηγυρίσουν για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου. O «χάλκινος» ολυμπιονίκης της Αθήνας, μαζί με τον Νίκο Σκιαθίτη, στο διπλό σκι ελαφρών βαρών, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο σκιφ ελαφρών βαρών.

«Ημουν σε πολύ καλή κατάσταση από τη Λουκέρνη, που κατέκτησα το ασημένιο μετάλλιο. H δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο δεν είχε έλθει τυχαία. Και από την προπόνηση που κάναμε στην Ιαπωνία, προτού αρχίσουν οι αγώνες, έβλεπα ότι οι χρόνοι μου είναι πολύ καλοί. Περίμενα ότι θα πάρω μετάλλιο, αλλά δεν γνώριζα ποιο θα ήταν αυτό. H αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να τερματίσω με τόσο μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους μου», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες στον τελικό δεν ήταν και οι καλύτερες γιατί φυσούσε κόντρα. Οταν όμως είσαι καλά, αυτά λίγη σημασία έχουν. Σύγκριση με το ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισα πέρυσι δεν υπάρχει. Εκείνο ήταν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πέρυσι ήμουν στο διπλό, φέτος στο απλό σκιφ».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, λέει ότι θα συνεχίσει στο διπλό σκιφ.

Η κατάταξη στον τελικό: Πολύμερος 7.17.79, Πουρκέις (M. Βρετανία) 7.23.10, Μορό (Γαλλία) 7.23.97, Αšχμαν (Ελβετία) 7.25.01, Φαν ντερ Λίνετν (Ολλανδία) 7.35.80, Οϊλερ (Γερμανία) 7.53.83.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου, με τον Νίκο Παγούνη και τον Γιάννη Χρήστου. Κατάφεραν να τερματίσουν 5οι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα. H Χρύσα Μπισκιτζή, που στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών έχασε την πρόκριση για τον τελικό για 1/100 του δευτερολέπτου, πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό και κατετάγη 7η γενικά. Το ίδιο πέτυχαν και οι Σακελλαρίδου – Τσιάβου στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή