Επιμένουν για μία θέση στους «4»

Επιμένουν για μία θέση στους «4»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. O μεγάλος στόχος της πρόκρισης στους «τέσσερις» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, βαρύνει τα χέρια των αθλητών μας που παίρνουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση βόλεϊ της Γηραιάς Ηπείρου. Μπορεί η αρχή να έγινε με νίκη επί της Ολλανδία και να αποδώσαμε το 3-2 και την μέτρια εμφάνιση στο άγχος της πρεμιέρας, αλλά η συνέχεια δεν έδειξε κάτι διαφορετικό. Τη δεύτερη ημέρα οι διεθνείς μας έχασαν από την Ισπανία με 1-3. Οι Ιβηρες είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Πασκουάλ, ο οποίος θυμίζει τον σπουδαίο παίκτη του παρελθόντος, όμως οι Ελληνες δεν έπαιξαν το βόλεϊ που μας έχουν δείξει ότι μπορούν τα τελευταία χρόνια και έκαναν πολλά λάθη.

Την τρίτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήρθε η ήττα από την ομάδα της Σερβίας / Μαυροβουνίου. Οι «οικοδεσπότες» θεωρούνταν από την αρχή φαβορί για την πρόκριση στους ημιτελικούς, που θα γίνουν στην Ιταλία. Το επιβεβαίωσαν νικώντας και την εθνική μας με 3-0 (είχαν επικρατήσει με 3-0 της Ισπανίας, με 3-1 της Τσεχίας). Τα παιδιά του Κώστα Χαριτωνίδη δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο στα δύο πρώτα σετ (20-25, 15-25), αλλά στο τρίτο, χάρη στις αλλαγές (έπαιξαν Πανταλέων, Προύσαλης και Λάππας, δηλαδή έγινε αλλαγή σε ακραίο, πασαδόρο και κεντρικό, ενώ βγήκε ο N. Ρουμελιώτης και πέρασε στη θέση του διαγώνιου ο Κράβαρικ) παραλίγο να το κερδίσουν (27-29).

H βαθμολογία του B΄ ομίλου (3 αγώνες): Σερβία / Μαυροβούνιο 6 (9-1), Γαλλία 5 (8-4), Ισπανία 5 (6-6), Τσεχία 4 (4-6), Ελλάς 4 (4-8), Ολλανδία 3 (3-9).

Για την A’ όμιλο, που γίνεται στη Ρώμη, σήμερα δεν θα διεξαχθούν παιχνίδια. H βαθμολογία σε δύο αγώνες: Ιταλία, 4, Ρωσία 4, Πολωνία 3, Κροατία 3, Πορτογαλία 2, Ουκρανία 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή