«Μέγκενη» η Εθνική

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλές… πτήσεις και με χαμηλό σχήμα της πεντάδα της, έδειξε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει η Εθνική ομάδα, εν όψει του «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» και στην πρώτη ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις – Eurobank» (4.000 θεατές), η ελληνική ομάδα νίκησε εύκολα τη Γερμανία με 91-81, παίζοντας κατά κόρον με τρεις περιφερειακούς παίκτες.

Η Εθνική «πάτησε γκάζι» με το «καλημέρα» του αγώνα και η πιεστική άμυνα στην περιφέρεια τής απέφερε «καρπούς» για τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και για τις επιθετικές επιλογές που παρουσίασε με πλουραλισμό. O Παναγιώτης Γιαννάκης χρησιμοποίησε ταυτόχρονα στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, τους πλέι μέικερ, Διαμαντίδη και Παπαλουκά, ενώ ο τρίτος της περιφερειακής γραμμής, ήταν ένας εκ των Σπανούλη, Ζήση και Χατζηβρέττα. O μέσος όρος ύψους της ελληνικής πεντάδας υστερούσε αυτής της γερμανικής αντιπάλου, αλλά το σχήμα ήταν πολύ ευέλικτο και παράλληλα, καλύφθηκε η μη χρησιμοποίηση του Παπαδόπουλου.

Οι Γερμανοί, με τη συγκομιδή μόλις εννέα πόντων από τον Ντιρκ Νοβίτσκι στο α΄ ημίχρονο, έδειξαν ανήμποροι να κοντράρουν την ελληνική ομάδα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ακόμα και με 31 πόντους (48-17), ενώ το μεγαλύτερο κέρδος της Εθνικής, κυρίως, από το πρώτο 20λεπτο, ήταν η απόδοση του Αντώνη Φώτση, O διεθνής φόργουορντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην προετοιμασία της Εθνικής και κέρδισε πόντους για την 12άδα που θα παίξει στο Βελιγράδι.  Οι Γερμανοί μείωσαν στο 4ο δεκάλεπτο μέχρι και τους 7 πόντους (84-77), χωρίς μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια αντίδρασης.

ΕΛΛΑΣ: Παπαλουκάς 11, Σπανούλης 8, Ζήσης 8, Φώτσης 19, Χατζηβρέττας 6, Ντικούδης 10, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 8, Παπαδόπουλος  7, Κακιούζης 9.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αριγκμπάμπου,  Νοβίτσκι 28,  Νιγκαμπάτζε 7,  Πέσιτς 2,  Γκάρετ 11, Ρόλερ 5,  Γκριν 4,  Βούχερερ 7, Σούλτζε 9, Μάρας 1 Γκάρετ 11.

– Στον πρώτο αγώνα του «Ακρόπολις», η Σερβία νίκησε την Ιταλία με 95-89 στην παράταση (κ.ά. 80-80). Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Καλάμπρια 17, Μπουλέρι 18, Γιάριτς 15, Γκούροβιτς 17.

H Εθνική Σερβίας θα είναι η σημερινή αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στην 2η αγωνιστική του τουρνουά που διεξάγεται στο Ολυμπιακό στάδιο. Το τζάμπολ θα γίνει στις 19.30 (ET1), ενώ στον άλλο αγώνα θα αναμετρηθούν η Γερμανία και η Ιταλία (21.45).

Εθνική Γυναικών

Η επιχείρηση πρόκρισης της Εθνικής Γυναικών στην πρώτη οκτάδα του «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» που διεξάγεται στην Τουρκία, αρχίζει ουσιαστικά σήμερα, με τον τέταρτο αγώνα (18.15) που θα δώσει η ελληνική ομάδα, κόντρα στη Λεττονία. H Εθνική νίκησε τη Γερμανία στην πρεμιέρα του ομίλου της Προύσας, αλλά ηττήθηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία και, πλέον, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει τον μεγάλο στόχο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή