Πολύμερος: Στόχος ένα μετάλλιο το 2008

Πολύμερος: Στόχος ένα μετάλλιο το 2008

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιακό μετάλλιο καλύτερο από αυτό της Αθήνας, είναι ο στόχος του Βασίλη Πολύμερου και του Νίκου Σκιαθίτη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2008. Το είπε ο Πολύμερος, ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής του σκιφ ελαφρών βαρών, ο οποίος, πέρυσι, μαζί με τον Σκιαθίτη, κατέκτησαν το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. «Με πολλή δουλειά πιστεύω, ότι μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε. Αναφερόμενος δε, στη μεγάλη επιτυχία του, υπογράμμισε:

«Ορισμένοι είχαν πει ότι η κατάκτηση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς της Αθήνας ήρθε τυχαία. Φέτος ξεκινήσαμε με το χρυσό στους Μεσογειακούς. Στη συνέχεια ο Νίκος θέλησε να ξεκουραστεί και με τον προπονητή, τον κ. Ποστιλιόνε, αποφασίσαμε να συνεχίσω στο σκιφ ελαφρών βαρών. Ηρθε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης και στην συνέχεια το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιαπωνία. Στην επιτυχία έπαιξε ρόλο το ότι βρεθήκαμε εκεί αρκετό καιρό πριν από τους αγώνες και εγκλιματιστήκαμε στις συνθήκες, ενώ και ο εξοπλισμός ήταν ο καλύτερος δυνατός και αυτό οφείλεται στον κ. Ποστιλιόνε. Από τον προκριματικό κατάλαβα ότι μπορούσα να πετύχω μια διάκριση. Από τον ημιτελικό πέρασα με ρεκόρ στον χρόνο, ενώ στον τελικό το μετάλλιο ήταν αναμενόμενο. Για να έρθουν και άλλες επιτυχίες θα πρέπει πάση θυσία να λειτουργήσει το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, που, αντί να φιλοξενεί αθλητές, χορταριάζει».

Ο προπονητής επεσήμανε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν ένα καλό βήμα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. «O Βασίλης έδειξε ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Πέτυχε την πιο καθαρή νίκη. H Χρύσα Μπισκιτζή ήταν άτυχη γιατί έχασε την πρόκριση για 1/100 του δευτερολέπτου. Αν περνούσε στον τελικό, θα είχαμε εκπλήξεις. Οι Παγούνης και Χρήστου (5οι στη δίκωπο) έκαναν ένα πολύ καλό ημιτελικό και έναν εξίσου δυνατό τελικό. Συνεχίζουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες», είπε.

Η Μπισκιτζή (7η στο σκιφ ελαφρών βαρών), τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια που αγωνίζομαι μόνη. Ηθελα ν’ αλλάξω, για να απαλλαγώ κάπως από το άγχος που είχα τα προηγούμενα χρόνια για να πετύχω κάτι καλό. Σε όλους τους αγώνες πήγα πολύ καλά. Στο παγκόσμιο έχασα τον τελικό από ένα φώτο φίνις που δεν ήταν ξεκάθαρο. H χρονιά μού αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση».

Η Μαρία Σακελλαρίδου και η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατετάγησαν 7ες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Είπαν σχετικά:

Σακελλαρίδου: «Με την Αλεξάνδρα αποτελούμε νέο πλήρωμα. Είχαμε δείξει το τελευταίο διάστημα ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό. Χάσαμε τον τελικό γιατί πέσαμε σε γρήγορη κούρσα. Σταθήκαμε άτυχες στην κλήρωση. Με δουλειά θα πάμε καλύτερα». Τσιάβου: «Είμαι η πιο μικρή της ομάδας και αποκόμισα πολλές εμπειρίες. Τα παιδιά μού είπαν ότι αυτό που κάναμε στην Ιαπωνία ήταν το καλύτερο κοινόβιο που έχει γίνει. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες να πάμε καλύτερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή