Σφραγίζουν σήμερα τα πρώτα εισιτήρια

Σφραγίζουν σήμερα τα πρώτα εισιτήρια

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις στροφές πριν από το φινάλε της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, και η αποψινή αγωνιστική αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πολλούς ομίλους.

Στο πρώτο γκρουπ, Τσεχία και Ολλανδία δείχνουν έτοιμες για να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης απέναντι στην ουραγό Αρμενία και στην Ανδόρα. H αναμέτρηση της Φινλανδίας με τα Σκόπια μάλλον θα γίνει για τυπικούς λόγους…

Στον 3ο όμιλο την παράσταση κλέβει ο αγώνας της Ρωσίας με την Πορτογαλία. Οι Ιβηρες, πρωτοπόροι του γκρουπ, θα χαμογελάσουν ακόμη και με την ισοπαλία, αντίθετα με τη Ρωσία που θέλει μόνο τη νίκη για να μη μείνει πίσω από την άλλη διεκδικήτρια της δεύτερης θέσης Σλοβακία, την οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική.

Η Σλοβακία δοκιμάζεται εκτός έδρας με αντίπαλο τη Λεττονία, ενώ με μοναδικό κίνητρο το γόητρο το Λιχτενστάιν υποδέχεται το Λουξεμβούργο.

Ντέρμπι κορυφής υπάρχει στον 4ο όμιλο όπου η Ιρλανδία υποδέχεται στο Δουβλίνο την «ανεβασμένη», λόγω Ζιντάν, Γαλλία, ενώ η τρίτη της κορυφής Ελβετία, η οποία έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια (εκτός με Γαλλία και Ιρλανδία), δοκιμάζεται στη Λευκωσία από την αδιάφορη Κύπρο. Τα Νησιά Φερόε μάλλον δεν περιμένουν να πάρουν κάποιο βαθμό από το Ισραήλ έστω και εντός έδρας.

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η Ιταλία, στον 5ο όμιλο, θα είχε εύκολη αποστολή στη Λευκορωσία, όμως οι «ατζούρι» με την ισοπαλία το περασμένο Σάββατο κόντρα στη Σκωτία δεν πείθουν. Αντίθετα, η Νορβηγία αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σκωτίας. Την εκτός έδρας νίκη επί της Μολδαβίας θέλει η Σλοβενία για να μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει στην πρόκριση.

Στον 6ο όμιλο η πρωτοπόρος Πολωνία δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα απέναντι στην Ουαλλία, ενώ και η Αγγλία που θα ακολουθήσει εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τους τρεις βαθμούς στην Βόρεια Ιρλανδία. Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, το Αζερμπαϊτζάν υποδέχεται την Αυστρία.

Η μεγάλη μάχη της βραδιάς γίνεται στο πλαίσιο του 7ου ομίλου όπου η Ισπανία υποδέχεται τη Σερβία-Μαυροβούνιο, ενώ η Βοσνία που θα ήταν ικανοποιημένη με ισοπαλία στον αγώνα της Ιβηρικής Χερσονήσου, δοκιμάζεται στη Λιθουανία, ενώ το Βέλγιο υποδέχεται το Σαν Μαρίνο.

Στον 8ο όμιλο η πρωτοπόρος Κροατία αναμένεται να έχει εύκολη αποστολή στη Μάλτα, ενώ η Σουηδία έχει δύσκολο έργο στην Ουγγαρία. Αντίθετα, κανένα ενδιαφέρον δεν προκαλεί ο αγώνας της Βουλγαρίας με την Ισλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή