Εθνική από… άλλο πλανήτη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά στάνταρ, συνέπεια απόδοσης και θετική ανταπόκριση στον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που είχε η Εθνική Σερβίας, ήταν τα τρία χαρακτηριστικά που οδήγησαν την εθνική ομάδα μπάσκετ στη νίκη επί των «πλάβι» με 91-72 για τη δεύτερη ημέρα του 19ου τουρνουά «Ακρόπολις». Οι διεθνείς απέδειξαν ότι έχουν αποβάλει τα σύνδρομα κατωτερότητας που είχε η Εθνική απέναντι στους Σέρβους, ιδίως στη δεκαετία του ’90, και κυρίως μετέτρεψε σε γεγονός την αισιόδοξη άποψη πως έχει υψηλές προδιαγραφές για να παίξει μπάσκετ ποιότητας και να κερδίσει τα αποτελέσματα στο προσεχές Ευρωμπάσκετ της Σερβίας.

Η Εθνική έδωσε και πάλι «απαντήσεις» για την εύρυθμη και αποτελεσματική αμυντική λειτουργία της, που προβλημάτισε πολύ τους Σέρβους σταρ, αλλά και για την επιμονή της να μην επιτρέψει να χαθεί ο έλεγχος του ρυθμού. Με το σχήμα των τριών κοντών να αποδεικνύεται ευεργετικό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πολύ καλή αλληλοκάλυψη στην άμυνα και στην επίθεση αξιοποίησε αρχικά τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και στο β΄ ημίχρονο, πήρε πόντους από τους Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη και Ντικούδη.

Η Εθνική δεν μείωσε σε κανένα σημείο του αγώνα τον ρυθμό της και την πίεση που άσκησε στους Σέρβους, με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από τους 8.000 θεατές, που έφυγαν από το OAKA με την πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα έχει πεισμώσει πολύ για τις θέσεις που κατέλαβε στα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

Την τελευταία μέρα του τουρνουά η εθνική μας ομάδα παίζει με την Ιταλία.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 6, Σπανούλης 4, Ζήσης 4, Παπαμακάριος, Βασιλόπουλος 3, Φώτσης 9 (2), Χατζηβρέτας 13 (3), Ντικούδης 10, Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 10 (1), Παπαδόπουλος 17, Κακιούζης 9 (3).

ΣΕΡΒΙΑ: Μποντίρογκα 3, Μίλισιτς 3, Αβντάλοβιτς 3 (1), Ραντμάνοβιτς 10 (2), Πόποβιτς 4 (1), Σκεπάνοβιτς 3, Γιάριτς 13 (1), Ρέμπρατσα 4, Κρτσιτς 14, Μιλόγεβιτς 7, Τομάσεβιτς 8. Γκούροβιτς.

– H νίκη επί της Πολωνίας στο σημερινό, τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της Προύσας είναι ο αποκλειστικός στόχος της Εθνικής ομάδας Γυναικών για να επιτευχθεί η πρόκριση στην πρώτη οκτάδα του Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας, αφού στην 4η αγωνιστική, η ελληνική ομάδα γνώρισε χθες τη συντριβή από τη Λεττονία με 76-47 (τρεις ήττες, μία νίκη). H Εθνική πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή