Ενα βήμα εμπρός, ένα βήμα πίσω…

Ενα βήμα εμπρός, ένα βήμα πίσω…

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή του Γιάννη Γκούμα στις προπονήσεις ήταν η ελάχιστη παρηγοριά για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, μετά τα δυσάρεστα μαντάτα από το Καζακστάν για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου. O 31χρονος αμυντικός έβγαλε για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν ένα μήνα όλο το πρόγραμμα της προπόνησης σε φουλ ρυθμούς, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε στον αχίλλειο τένοντα και από ιατρικής πλευράς θα είναι έτοιμος να κάνει την Κυριακή την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο αγώνα.

Αν ο Μαλεζάνι κρίνει ότι ο Γκούμας είναι έτοιμος και από αγωνιστικής πλευράς (έχει χάσει πάρα πολλές προπονήσεις, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του), θα τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, όχι μόνο λόγω της απουσίας των τιμωρημένων Μόρις, Κώτσιου, αλλά και λόγω της μεγάλης εμπειρίας του διεθνούς αμυντικού. Είναι ο αρχηγός και ο πιο παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού και σίγουρα χρειάζεται λιγότερο χρόνο προσαρμογής από οποιονδήποτε άλλο.

Αν ο Μαλεζάνι κρίνει ανέτοιμο τον Γκούμα και τον κρατήσει στον πάγκο, δεν έχει άλλη επιλογή από να κάνει δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τον Βίντρα με τον νεαρό Τριποτσέρη, εκτός κι αν ρισκάρει με τον Μπίσκαν, χωρίς να τον έχει δοκιμάσει καθόλου στον ρόλο αυτό στις προπονήσεις. H λύση Αντριτς (έχει «δουλευτεί» ως στόπερ) μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμη, καθώς ο Κροάτης εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις, έκανε πάλι ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα πάρει το ρίσκο να αγωνιστεί.

Η χθεσινή προπόνηση έγινε με την παρουσία μόλις 12 παικτών, καθώς έλειπε μια ολόκληρη ενδεκάδα διεθνών, με τις… αλλαγές της μάλιστα! Την επιστροφή όλων αυτών περιμένει ο Μαλεζάνι, με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα σαν κι αυτό με τον Παπαδόπουλο. Ούτως ή άλλως, δεν έχει χρόνο να δουλέψει πολύ την ομάδα σε θέματα τακτικής πριν από τους αγώνες με τον Ιωνικό και την Ουντινέζε, οπότε επιπρόσθετα προβλήματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ενα τέτοιο πρόβλημα ενδεχομένως να είναι ο Μόρις, ο οποίος τραυματίστηκε παίζοντας με την Εθνική N. Αφρικής και επέστρεψε την Τρίτη στην Αθήνα, για να κάνει εδώ την απαιτούμενη θεραπεία. Δεν παίζει βέβαια στο πρωτάθλημα λόγω τιμωρίας (η έφεσή του εκδικάζεται αύριο – ίσως να δώσει το «παρών» κατά την εκδίκασή της) αλλά είναι απαραίτητος για τον αγώνα με την Ουντινέζε. O Μόρις αναμένεται να συναντηθεί σύντομα και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, προκειμένου να συζητήσουν για την αποβολή του στο ντέρμπι. Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, μάλλον θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Ο «Τζίγκερ» είχε κατ’ ιδίαν επαφή χθες με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, προκειμένου να συζητήσουν τα παρεπόμενα της ήττας από τον Ολυμπιακό και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ενδότερα της ομάδας. Μεγαλομέτοχος και προπονητής είχαν καθημερινά τηλεφωνική επικοινωνία όλες αυτές τις μέρες, κρίθηκε όμως σκόπιμο να συναντηθούν και να συζητήσουν από κοντά.

– Μετά κάποια δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αφήνει ανοικτή την πόρτα για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Κυργιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «H σιωπή μου το τελευταίο διάστημα επέτρεψε σε πολλούς να γράφουν και να λένε διάφορα. Τίποτε από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα, γιατί τίποτε σημαντικό δεν είχα να πω. Αυτό που αισθάνομαι και πρέπει να πω είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλο τον φίλαθλο κόσμο και ιδιαίτερα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, από τον οποίο όλο αυτό το διάστημα μόνο αγάπη εισπράττω. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Ρέιντζερς και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στις βλέψεις μου». O Κυργιάκος περιμένει μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες την απόφαση της FIFA για το αν θα πάει στη Ρέιντζερς ως ελεύθερος παίκτης ή με… μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό, αν βέβαια στην περίπτωση αυτή οι «πράσινοι» δεν θελήσουν να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα.

– «Πριν από λίγους μήνες το ποδόσφαιρο το έβλεπα μόνο από τα παιχνίδια στο κομπιούτερ. Τώρα όμως είμαι καλά. Νιώθω έτοιμος, συμμετέχω στις προπονήσεις, έκανα καλή προετοιμασία, παίζω στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, κλήθηκα ξανά στην Εθνική. Δεν ένιωσα άσχημα που δεν έπαιξα με την Αυστρία, καθώς είχα ενάμιση χρόνο να κληθώ. Εχω υπομονή. Θυμάμαι τη συμβουλή της γυναίκας μου, που μου είχε πει να σκέφτομαι πριν κάνω οτιδήποτε. Ετσι τώρα είμαι πιο ήρεμος», δήλωσε (μεταξύ άλλων) ο Ολιζαντέμπε σε εφημερίδα της Πολωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή