Ραντεβού με τα δίχτυα και το όνειρο

Ραντεβού με τα δίχτυα και το όνειρο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να μην πάει χαμένο το… δωράκι της Δανίας (το Σάββατο απέσπασε ισοπαλία απ’ την Τουρκία), η Εθνική μας θα πρέπει να βαδίσει σήμερα στον μονόδρομο της νίκης, προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τρεις νίκες στους τρεις αγώνες που απομένουν, η πρωταθλήτρια Ευρώπης τερματίζει 2η, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των αγώνων της Δανίας και της Τουρκίας. Υπό προϋποθέσεις, και με ισοπαλία με τη Δανία τον Οκτώβριο στην Κοπεγχάγη, μπορεί να τερματίσει δεύτερη.

Αλλά πάμε μακριά… Στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος (7 μ.μ. τοπική), η ελληνική ομάδα παίζει με το Καζακστάν στο Αλμάτι, αναζητώντας το πρώτο υπερπολύτιμο τρίποντο. H ζέστη που θα έχει την ώρα του αγώνα -υπολογίζεται ότι το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 33 βαθμούς υπό σκιάν- δεν προβληματίζει τους διεθνείς, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραβιάσουν επιτέλους την αντίπαλη εστία και να φθάσουν τη νίκη.

Βλέπετε, έχουν περάσει έξι παιχνίδια και… πέντε λεπτά χωρίς να έχουμε πανηγυρίσει γκολ της επίσημης αγαπημένης μας. Και απέναντι στο Καζακστάν θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχουν γκολ και παράλληλα να επιστρέψουν στις νίκες που θα τους κρατήσει σε τροχιά πρόκρισης.

Βεβαίως, το Καζακστάν δεν είναι… αμελητέα ποσότητα, αλλά δεν προκαλεί δα και δέος. Αλλά όπως λένε οι διεθνείς στις μεταξύ τους κουβέντες, «αν δεν μπορεί να νικήσεις το Καζακστάν, τότε τι δουλειά μπορείς να έχεις του χρόνου το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας (όπου θα φιλοξενηθεί η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου)».

Δυστυχώς, η χθεσινή τελευταία προπόνηση έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη. O Δημήτρης Παπαδόπουλος υπέστη τράβηγμα και φυσικά θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Φαίνεται πως η επιστροφή, ύστερα από χρόνια, στο τόπο όπου γεννήθηκε, το Αλμάτι, δεν ήταν τυχερή για τον ικανό επιθετικό του Παναθηναϊκού, τον οποίο ο Οτο Ρεχάγκελ προόριζε για το αρχικό σχήμα. Το ξαφνικό πρόβλημα αναγκάζει τον Γερμανό τεχνικό να αλλάξει τα πλάνα του και καλείται να βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Παπαδόπουλου και δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Πιθανό σχήμα το 4-3-3

O ομοσπονδιακός τεχνικός προσανατολίζεται σε σχήμα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Νικοπολίδης, τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να καλύψουν οι Κατσουράνης και Ανατολάκης, στα δύο άκρα θα είναι οι Φύσσας (αριστερά) και Σεϊταρίδης (δεξιά). O Ζαγοράκης μαζί με τον Καραγκούνη θα βρίσκονται στη μεσαία γραμμή, δεξιά θα κινείται ο Γιαννακόπουλος, ενώ στην επίθεση θα κινούνται οι Χαριστέας, Βρύζας και πιθανότατα ο Λυμπερόπουλος. O τελευταίος πιθανότατα θα εκτοπίσει από την ενδεκάδα τον ανέτοιμο Μπασινά. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάποια έκπληξη απ’ τον Οτο Ρεχάγκελ, κάτι άλλωστε που συνηθίζει.

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Οτο Ρεχάγκελ, με δηλώσεις του μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης στο Αλμάτι. Παράλληλα, ζήτησε απ’ τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους: «Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Θα είναι απαράδεκτο αν υποτιμήσουμε το Καζακστάν». Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καψής υπογράμμισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να φύγουμε με το «διπλό»». Στο Αλμάτι βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Μισέλ Πλατινί και θα παρακολουθήσει τον αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή