ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σπίτι» στο Ολυμπιακό Χωριό

Το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια το «σπίτι» της Ερασιτεχνικής AEK. Μετά την ειδική άδεια του υπουργείου Εργασίας, η «Ενωση» θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, οι οποίες είναι άρτιες και καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των περισσοτέρων τμημάτων της, με μικρές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. H άδεια ισχύει ουσιαστικά μέχρι να λήξει οριστικά το θέμα του νέου γηπέδου, αλλά το ζητούμενο είναι η AEK να μετακομίσει στο πραγματικό της σπίτι και όχι να «βολευτεί» με την υπάρχουσα κατάσταση. «H AEK δεν ψάχνει για οπαδούς, δημιουργεί φιλάθλους», είναι το μήνυμα που στέλνει η ομάδα, όπως τονίστηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη συμφωνία. Παρούσα ήταν και η Σοφία Σακοράφα, διευθύντρια πλέον του αθλητικού σχεδιασμού της AEK. O πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αχιλλέας Κουρέπης, κράτησε αποστάσεις από την ΠΑΕ στη διαμάχη της με τους οργανωμένους οπαδούς. «Βία και αθλητισμός είναι αδιανόητο να συμβαδίζουν. H διοίκηση Νικολαΐδη μάς στήριξε κι έχουμε άψογη συνεργασία, αλλά αν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε ολομέτωπα», τόνισε, για να τον συμπληρώσει ο Χρήστος Ζούπας: «H Original είναι ένα μεγάλο κομμάτι της AEK. Πρέπει να διαφυλάξουμε την αλυσίδα που δημιουργήσαμε πέρυσι. Αν σπάσει ένας κρίκος, θα δημιουργηθεί πρόβλημα».

– Ρήξη έξω μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο έπαθε ο Παναγιώτης Κονέ και αναμένεται να μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου ένα μήνα.

– Αύριο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου τραγουδιού της AEK.

– Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο OAKA συναυλία με τίτλο «80 χρόνια AEK, 80 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς.