Πισω απο τις Καμερες

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γούρια και η απόδοση

Τα… γούρια είχαν επιστρατεύσει οι Ελληνες στο τελευταίο παιχνίδι της εθνικής ομάδας βόλεϊ στην α΄ φάση των τελικών του πρωταθλήματος Ευρώπης με την Τσεχία. Ετσι, οι προπονητές φόρεσαν το κουστούμι που είχαν βάλει στον παιχνίδι με τη Γαλλία, οι παίκτες τις ίδιες στολές κ.λπ. Πολλά πειράγματα δέχτηκε ο δεύτερος ομοσπονδιακός τεχνικός, Αρης Αγγελόπουλος, που εμφανίστηκε κουρεμένος στον αγώνα με τη Γαλλία. Ολοι χαρακτήρισαν το κούρεμά του… γούρικο, λόγω της νίκης, και επειδή ήταν ωραίο, θέλησαν να μάθουν και την κομμώτρια. Ενα, όμως, είναι σίγουρο: εάν οι διεθνείς μας είχαν παίξει στο παιχνίδι με την Ισπανία όπως σε αυτόν με τη Γαλλία, δεν θα χρειαζόταν κανένα γούρι…

Διεφάνη πικρία

Από τότε που αποχώρησε από την προεδρία του Παναθηναϊκού, ο Αγγελος Φιλιππίδης φρόντιζε να παραμένει διακριτικά εκτός (ποδοσφαιρικής) δημοσιότητας, για να μη δίνει δικαιώματα με ό,τι θα έλεγε ή… δεν θα έλεγε. Σπανίως μίλησε αυτά τα δύο χρόνια, αν και πολλές φορές του ζητήθηκε να τοποθετηθεί σε θέματα επικαιρότητας γύρω από τον Παναθηναϊκό ή να αναφερθεί στα δικά του πεπραγμένα, τότε που είχε τα ηνία της ομάδας. Μετά από πολύ καιρό, ο κ. Φιλιππίδης δέχθηκε να μιλήσει, με θέμα τις εξελίξεις στο γηπεδικό και την επιλογή του Βοτανικού. Στη συνέντευξη που έδωσε στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», αν και μίλησε για δικαίωση, διαφαίνεται η προσωπική του πικρία για τις επιθέσεις που δέχθηκε πανταχόθεν, όταν μαζί με τον τότε δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχαν ανοίξει πρώτοι τη συζήτηση για να γίνει στον Ελαιώνα το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Δικαίωση

«Νιώθω δικαιωμένος, γιατί, αν και δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες, είχα υποστηρίξει το σχέδιο. Με δικαιώνουν τα αποτελέσματα. Είμαι ευτυχής που η οικογένεια του Παναθηναϊκού κατέληξε σε αυτή τη λύση, που για μένα είναι η καλύτερη δυνατή μετά τη Λεωφόρο. Για εμένα πρώτη επιλογή θα ήταν η Λεωφόρος, αρκεί να μπορούσε να γίνει εκεί το γήπεδο. Μετά θα επέλεγα με ίδιες πιθανότητες τον Βοτανικό και το Γουδί (ίσως έδινα ένα προβάδισμα στον Βοτανικό) και τελευταίο το Ελληνικό, αφού δεν είναι και το καλύτερο να υπάγεσαι στη Νομαρχία Πειραιά», δήλωσε ο κ.Φιλιππίδης, με την υποσημείωση ότι κακώς υποστηρίζεται ότι συζητούσαν τότε για άλλη περιοχή του Ελαιώνα: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είναι το ίδιο ακριβώς οικόπεδο. Το κομμάτι της Εθνικής Τραπέζης επί της οδού Πολυκάρπου».

Πολιτικές ευθύνες

Ο κ. Φιλιππίδης άφησε και να αιωρούνται και πολιτικές ευθύνες για τη σημαντική καθυστέρηση: «Ενώ το σχέδιο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, υπήρχαν δικαιολογημένες αντιδράσεις στον κόσμο, αφού κανείς δεν θέλει να φύγει από την ιστορική του έδρα. O κ. Λιάνης δήλωσε τότε ότι πρέπει το γήπεδο να γίνει στη Λεωφόρο. Αυτό εγκλώβισε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Αλλα έλεγε και ο κ. Βενιζέλος. Μιλήσαμε με τον Παπουτσή και επισκεφτήκαμε την κ. Μπακογιάννη, η οποία μόλις είχε εκλεγεί. H δήμαρχος συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει ανάπλαση του Ελαιώνα με αφορμή κάποιο σημαντικό έργο και πως ίσως αυτό να ήταν το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οταν αποχώρησα, το θέμα πάγωσε και τώρα που εξελέγη η Ν.Δ. άρχισαν πάλι οι συζητήσεις και υπήρξε συμφωνία. O Αβραμόπουλος έθεσε δημοσίως το θέμα. Ηταν η πρώτη φορά που ο Δήμος Αθηναίων έπαιρνε θέση, σε αντίθεση με τους δημάρχους του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης ή της επαρχίας που πρωτοστατούν κάθε φορά υπέρ της ομάδας τους, ειδικά όταν πρόκειται για γήπεδο».

12ος… πρωταθλητής

Το «αλιεύσαμε» από δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας: «12ος παγκόσμιος πρωταθλητής». Και ο 100ός, με την ίδια λογική, θα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, αφού θα έχει μετάσχει σε πρωτάθλημα κόσμου.

Δεν παύει να ανησυχεί ο Γιαννάκης

Οσο καλά κι αν παίζει η εθνική ομάδα μπάσκετ στα παιχνίδια προετοιμασίας εν όψει του Ευρωμπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν παύει να είναι ανήσυχος, όπως οφείλει κάθε νοήμων προπονητής. O «δράκος» ψάχνει κάθε λεπτομέρεια στο παιχνίδι και σκέφτεται πώς μπορούν να αντιδράσουν οι διεθνείς παίκτες, αν σε κάποιο αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάθει «μπλακ άουτ» και «κολλήσει» στην επίθεσή της. Ή ακόμα σκέφτεται μήπως η Εθνική έχει φορμαριστεί πρόωρα, ενώ υπολείπονται δέκα ημέρες από τον πρώτο αγώνα με τη Γαλλία στο Βελιγράδι. Πάντως, τα στάνταρ της απόδοσης της Εθνικής είναι τα θετικά κρατούμενα στις σημειώσεις του Γιαννάκη. Το ίδιο και η απόδοση του Λάζαρου Παπαδόπουλου. H βελτίωση που έχει παρουσιάσει στα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του αποτυπώνεται απόλυτα στην εθνική ομάδα. Εχει ωριμάσει πολύ, έχει βελτιώσει την τεχνική κατάρτισή του και σίγουρα παίζει πολύ πιο συνειδητοποιημένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή