Ελπίδα στο Κάιρο ο Ηλίας Ηλιάδης

Ελπίδα στο Κάιρο ο Ηλίας Ηλιάδης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μετάλλιο, που ουδέποτε έχει πάρει η Ελλάς, θα διεκδικήσει στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο ανδρών και γυναικών, που αρχίζει σήμερα στο Κάιρο. H μεγάλη ελληνική ελπίδα ακούει στ’ όνομα Ηλίας Ηλιάδης. O «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας, ανέβηκε κατηγορία σωματικού βάρους (θα «παίξει» στα 90 κ.), αλλά έχει δείξει στις συμμετοχές του σε διεθνείς αγώνες, ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στις δυσκολίες αυτής.

Πρώτοι στα τατάμι των αγώνων θ’ ανέβουν σήμερα ο Διονύσης Ηλιάδης (100 κ.), ο Βασίλης Ηλιάδης (+100 κ.) και η Βαρβάρα Ακριτίδου (78 κ.). Στην κατηγορία των +78 κ., που επίσης, θα γίνει σήμερα, δεν έχουμε αθλήτρια. Οι αγώνες κάθε κατηγορίας ολοκληρώνονται σε μία ημέρα.

Η 9η θέση του Χάρη Παπαϊωάννου το 1999 στο Μπέρμιγχαμ στην κατηγορία «Οπεν» και του Ντούρου Γκόγκουα, στην ίδια διοργάνωση, στα 60 κ. είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.

Τα ελληνικά «χρώματα» στη διοργάνωση του Καΐρου θα εκπροσωπήσουν οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ: Ρεβάζι Ζιντιρίδης (60 κ.), Λαυρέντης Αλεξανίδης (66 κ.), Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι (73 κ.), Κυριάκος Ιωσηφίδης (81 κ.), Ηλίας Ηλιάδης (90 κ.), Διονύσης Ηλιάδης (100 κ.), Βασίλης Ηλιάδης (+100 κ.).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μαρία Καραγιαννοπούλου (48 κ.), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (57 κ.), Βαρβάρα Ακριτίδου (78 κ.).

Εχουν δηλωθεί συνολικά 567 αθλητές και αθλήτριες από 83 κράτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή