Ηττα τελικώς η Ουκρανία, μόνο νίκη με Δανία

Ηττα τελικώς η Ουκρανία, μόνο νίκη με Δανία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αδιάφορη Ουκρανία δεν αποδείχθηκε… αδιάφθορη και με την εμφάνισή της στον αγώνα με την Τουρκία έδωσε πολλά δικαιώματα για υποψίες, σαν κι αυτές που είχε εκφράσει δημοσίως πριν από λίγες μέρες ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Μόρτεν Ολσεν. Οι Ουκρανοί παρουσιάστηκαν χωρίς τον Σεφτσένκο στην ενδεκάδα τους και ήταν πολύ νωθροί στο παιχνίδι τους, έχοντας τον νου τους περισσότερο στη φιέστα που είχαν στήσει οι οπαδοί τους για την πρόκριση, παρά στο παιχνίδι. Οι Τούρκοι το εκμεταλλεύθηκαν αυτό και πήραν πολύτιμη νίκη με 1-0, με το γκολ του Τουμέρ στο 55΄. Είχαν χάσει πιο πριν 2-3 καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν νωρίτερα και δεν άφησαν μετά το 0-1 περιθώρια στους νωχελικούς Ουκρανούς για να τους απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια άκαρπη υπεροχή, χωρίς να κάνουν ευκαιρίες.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σοβκόφσκι, Βαστσούκ, Φιόντοροφ, Νεσμάτσνι, Ρούσολ, Τιμοσιούκ, Ρόταν (68΄ Βενλίσκι), Γκούσεφ, Σελάγεφ (80΄ Σισένκο), Βορόνιν (84΄ Χούσιν), Μπιέλικ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν, Αλπάι, Ουμίτ Οζάτ, Ιμπραΐμ Τοραμάν, Οκάν Μπουρούκ (90΄+ Σερχάτ), Καραντενίζ (46΄ Χουσεΐν Τσισμίρ), Χαμίτ Αλτιντόπ, Τουμέρ, Σουκούρ, Σελτζούκ, Φατίχ Τεκέ (83΄ Χασάν Σας).

Με τη νίκη της αυτή, η Τουρκία παίρνει προβάδισμα στην κούρσα για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Για να το χάσει αυτό το προβάδισμα, πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε η Εθνική μας τη Δανία, μέσα στην Κοπεγχάγη. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι αυτό, οι Τούρκοι θέλουν απλώς νίκη στα Τίρανα απέναντι στην αδιάφορη Αλβανία, για να σφραγίσουν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα μπαράζ. Αν η Εθνική μας έλθει ισόπαλη στη Δανία, βγαίνει δεύτερη μόνο αν νικήσει στην Αθήνα τη Γεωργία και, ταυτόχρονα, μας κάνει η Αλβανία μεγάλο δώρο στο παιχνίδι της με την Τουρκία. Οι Δανοί θέλουν μόνο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια τους και απαραίτητα να μη νικήσει η Τουρκία στην Αλβανία.

Η Δανία δεν πρόκειται φυσικά να πάψει να περιμένει το θαύμα. Χθες πέτυχε την πρώτη από τις τρεις νίκες που ήθελε, με θύμα της στην Κοπεγχάγη τη Γεωργία με το ευρύ 6-1 (10΄ Γένσεν, 30΄ Πούλσεν, 43΄ Αγκερ, 55΄ Τόμασον, 79΄, 84΄ Λάρσεν – 36΄ πέν. Ντεμετράτζε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή