Ολοκλήρωσε αήττητη η Εθνική, 82-76 την Ιταλία

Ολοκλήρωσε αήττητη η Εθνική, 82-76 την Ιταλία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη θέση που κατέκτησε η εθνική ομάδα στο 19ο τουρνουά «Ακρόπολις», νικώντας και την Ιταλία με 82-76, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πεποίθηση ότι η δουλειά της προετοιμασίας εν όψει του 34ου Ευρωμπάσκετ μπορεί να αποφέρει «καρπούς», ύστερα από 9 ημέρες στο Βελιγράδι.

Το κέρδος της Εθνικής από τον χθεσινό αγώνα ήταν η θετική αντίδρασή της, όταν το σκορ ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» και χρειάσθηκε αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί το καθοριστικό 3ποντο του Ζήση (79-76 στα 16΄΄ πριν από τη λήξη), αλλά και η καλή άμυνα στον Μπουλέρι στην προηγούμενη επίθεση των «ατζούρι». H εθνική ομάδα «κλείδωσε» τον ρυθμό του αγώνα από την έναρξή του και παρά τη μικρότερη ένταση που είχε στα αμυντικά καθήκοντά της, συγκριτικά με τα παιχνίδια κόντρα στη Γερμανία και τη Σερβία, δεν έχασε το προβάδισμα του σκορ που έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους (30-20), αφού στην επίθεση έδειξε να «σπάει» το φράγμα των 50 πόντων χωρίς να φορτσάρει τις «μηχανές» της. Με απόλυτη ευστοχία στους 7 αιφνιδιασμούς που εκδήλωσε, με 2 λάθη μόλις στο παθητικό της και έχοντας οριακά την υπεροπλία των ριμπάουντ, οι διεθνείς πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων με προβάδισμα 14 πόντων (51-37) και τον Νίκο Χατζηβρέττα να ξεθαρρεύει» ακόμα περισσότερο στις επιθετικές πρωτοβουλίες του (12 π.).

Η Εθνική είχε σωστές «απαντήσεις» και δεν πανικοβλήθηκε όταν οι Ιταλοί μείωσαν και στον πόντο (56-55) με σερί 5-18 στο πρώτο επτάλεπτο της 3ης περιόδου, στηριζόμενη και πάλι στην αλληλοκαλυπτόμενη άμυνά της που έχει μεγάλο αυτοματισμό.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 4, Σπανούλης 5, Ζήσης 12, Φώτσης 8, Χατζηβρέττας 18, Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 6, Παπαδόπουλος 15, Κακιούζης 6.

ΙΤΑΛΙΑ: Καλάμπρια 14, Γκαλάντα 12, Σοράνια 7, Μαρκονάτο 4,  Ριγκέτι 8 Τζίγκλι, Μπουλέρι 13, Μορτέντε 3, Κιάτζιζ 12, Μαντσινέλι.

– H αποστολή της Εθνικής αναχωρεί το πρωί για τη Μαδρίτη, όπου θα δώσει τους δύο τελευταίους αγώνες της προετοιμασίας της, αύριο και μεθαύριο, με αντιπάλους την Κροατία και την Ισπανία, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή