Μια γεύση γλυκόπικρη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στους παίκτες της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. H εθνική μας μπορεί να προκρίθηκε, ήδη, στους τελικούς της διοργάνωσης του 2007 και να κατετάγη 3η στον όμιλο της και 6η γενικά (χθες η Πολωνία νίκησε 3-0 την Πορτογαλία και αναδείχθηκε 5η), θέση που είναι η καλύτερη στον θεσμό μετά την 3η του 1987, δεν έκλεισε, όμως, «εισιτήριο» για τη Ρώμη, όπου θα διεκδικούσε μετάλλιο. Και όλα αυτά, όχι με διαφορά βαθμών αλλά δύο σετ. Οσοι, δε, είδαμε την απόδοση των διεθνών μας στους αγώνες με τη Γαλλία και την Τσεχία πικραθήκαμε ακόμα περισσότερο, γιατί αυτή η ομάδα άξιζε να ταξιδέψει στην Αιώνια Πόλη.

Τώρα θ’ αρχίσει ο απολογισμός. Οι άνθρωποι του αθλήματος πρέπει να προσέξουν το μέλλον, γιατί κάποιοι από τους αθλητές, που πρόσφεραν πολλά, έχουν αρκετά χρόνια στην πλάτη τους. Μάλιστα, ο Ακης Χατζηαντωνίου σκέπτεται να κρεμάσει την μπλούζα με το εθνόσημο. «Ηταν καλή η πορεία αν τη συγκρίνουμε με άλλες διοργανώσεις. H ομάδα πέτυχε τον στόχο της, αλλά μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι πώς νιώθει ο καθένας αλλά και πώς σκέπτονται οι υπεύθυνοι. Προσωπικά έδωσα ό,τι είχα να δώσω και νομίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου διοργάνωση. Εχω κουραστεί, όχι τόσο αγωνιστικά όσο από διάφορες καταστάσεις», τόνισε. Και μας είπε ότι θέλει να βρεθεί και λίγο κοντά στην οικογένειά του, γιατί την 2,5 μηνών κορούλα του την έχει δει μόλις 15 ημέρες. «Ευτυχώς υπάρχουν και τα κινητά και μου στέλνουν φωτογραφίες της», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός, Μάριος Γκιούρδας, προβληματίζεται για το αύριο της εθνικής. «Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας σε αυτούς τους αγώνες. Φτάσαμε να είμαστε μέσα στις καλύτερες έξι ομάδες της Ευρώπης. Αυτή είναι μια ακόμα επιτυχία, που σημειώθηκε από την καλύτερη εθνική που έχει υπάρξει στο ελληνικό βόλεϊ. Αυτοί που την απαρτίζουν, έχουν παίξει σε πολλές διοργανώσεις και έχουν καταφέρει να κρατήσουν ψηλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο παγκόσμιο στερέωμα για μια πενταετία. Πρέπει ν’ αναλογιστούμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε προσφέρει, αλλά και τι έχει προσφέρει γενικότερα ο αθλητισμός στη χώρα μας. Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα με κάθε τρόπο. Στην εθνική βρισκόμαστε γιατί την αγαπάμε. Εχουν γίνει πολλές θυσίες. Θα είναι ωραίο να υπάρχει υγιής κατάσταση σε αυτή την ομάδα και όχι ακρότητες. Πρέπει να γίνει συζήτηση με τους αθλητές και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για το πώς θα πορευτεί η εθνική και το ελληνικό βόλεϊ. Μετά το Ευρωπαϊκό ήρθε η ώρα να πούμε και να απαιτήσουμε πράγματα. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια κατάσταση, όπου όλοι έχουν απαιτήσεις και εμείς υποχρεώσεις. Πρέπει κάποτε και εμείς ως αθλητές να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, γιατί όπως λέει η παροιμία «κάλιο αργά παρά ποτέ»», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή