Οι άνετοι και οι αγχωμένοι των ομίλων

Οι άνετοι και οι αγχωμένοι των ομίλων

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και σε κάποιους ομίλους το τοπίο άρχισε να γίνεται ξεκάθαρο. Σε κάποιους άλλους πάλι, οι διεκδικητές ενός εισιτηρίου θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την ύστατη ώρα για να μάθουν αν θα ταξιδεύσουν το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία.

Στον 1ο όμιλο, Ολλανδία και Τσεχία συνεχίζουν να κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις, με τους «Οράνιε» να είναι το μεγάλο φαβορί για την κορυφή, μιας διατήρησαν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τους αντιπάλους τους.

Στον 3ο όμιλο, η Πορτογαλία μετά την ισοπαλία με τη Ρωσία θέλει απλώς ένα βαθμό κόντρα στο Λιχτενστάιν ή τη Λεττονία, οπότε η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι μπορεί από τώρα να φτιάξει τα πλάνα της για το Μουντιάλ. Αντίθετα, μάχη θα γίνει για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σλοβακία και όλα δείχνουν ότι οι δύο ομάδες θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους την τελευταία αγωνιστική, οπότε και θα βρεθούν αντιμέτωπες.

Τα πράγματα παρέμειναν μπερδεμένα στον 4ο όμιλο, με τις Ελβετία και Γαλλία να οδηγούν την κούρσα με 16 βαθμούς, ακολουθεί το Ισραήλ με 15 αλλά και με έναν αγώνα περισσότερο, ενώ το Εϊρε μετά την ήττα από τους «τρικολόρ» έμεινε στους 13 βαθμούς. Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην προτελευταία αγωνιστική στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Γαλλία, ενώ στο φινάλε οι άρχοντες της ωρολογοποιίας δοκιμάζονται στο Εϊρε, και η παρέα του Ζιντάν υποδέχεται τον Οκκά, τον Κωνσταντίνου και τον Κρασσά.

Στον 5ο όμιλο, οι Ιταλοί με την άνετη νίκη επί των Λευκορώσων απέκτησαν διαφορά πέντε βαθμών από Νορβηγία και Σλοβενία και την επόμενη αγωνιστική έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση υποδεχόμενοι τους Σλοβένους, ενώ στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν τους Μολδαβούς. H Νορβηγία φαίνεται να έχει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση με ευνοϊκότερο πρόγραμμα, μιας και έχει δύο θεωρητικά εύκολους αγώνες εντός με Μολδαβία και εκτός με Λευκορωσία, ενώ η Σλοβενία εκτός από την Ιταλία θα αντιμετωπίσει και τη Σκωτία.

Στον 6ο όμιλο, Πολωνία και Αγγλία έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις όμως η απ’ ευθείας πρόκριση είναι ακόμη ανοιχτή. Οι Πολωνοί έχουν 24 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδεύσουν στο μεγάλο νησί για να αντιμετωπίσουν τη παρέα του Ερικσον, η οποία θα υποδεχτεί και την Αυστρία. Μπορεί λοιπόν η Αγγλία έστω και την ύστατη ώρα να «κλέψει» την πρώτη θέση.

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα στον 7ο όμιλο, με τους Σέρβους να είναι το μεγάλο φαβορί λόγω βαθμολογίας αλλά και προγράμματος, όταν όμως σε κυνηγάει η Ισπανία, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ενώ και στον 8ο όμιλο, Κροατία και Σουηδία θα λύσουν τις διαφορές τους στις 8 Οκτωβρίου στο Ζάγκρεμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή