Γκρίνια από τις περικοπές στην πάλη για τη Βουδαπέστη

Γκρίνια από τις περικοπές στην πάλη για τη Βουδαπέστη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H οικονομική στενότης και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ελληνες πρωταθλητές της πάλης οδήγησαν την Ομοσπονδία (ΕΟΦΠ) στην απόφαση να μη στείλει στα παγκόσμια πρωταθλήματα (Βουδαπέστη, 24/9-3/10) πλήρεις ομάδες (από επτά στην ελληνορωμαϊκή, στην ελευθέρα και στις γυναίκες) αλλά μόνο όσους έχουν έστω και λίγες ελπίδες διάκρισης. Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα θα παλέψουν από πέντε αθλητές και στις γυναίκες τρεις ή τέσσερις.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από προπονητές που έχουν πρωταθλητές Ελλάδος στις κατηγορίες τους, αλλά δεν θ’ αγωνισθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Υποτίθεται ότι ετοιμάζουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Αν δεν μετάσχουν ώς τότε σε μεγάλες διοργανώσεις, πώς θ’ αποκτήσουν εμπειρίες από τέτοιες, ώστε να είναι έτοιμοι το 2008;», λένε. Και επισημαίνουν τον κίνδυνο κάποιοι από τους πρωταθλητές ή τις πρωταθλήτριες που δεν θ’ αγωνισθούν ν’ απογοητευθούν και να σταματήσουν τον αθλητισμό.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Ρωήσαμε τους ομοσπονδιακούς προπονητές τι ελπίδες διάκρισης έχουμε. Για την ελληνορωμαϊκή μάς είπαν ότι μπορούμε να πάρουμε δύο θέσεις στην εξάδα. Για την ελευθέρα το ίδιο και, ίσως, ένα μετάλλιο. Ανάλογες είναι οι πιθανότητες για τις γυναίκες. Επειδή πάμε «με βάρκα την ελπίδα», είπαμε να στείλουμε δέκα άνδρες (πέντε και πέντε) και 3-4 γυναίκες», λέει ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Θόδωρος Συνοδινός.

Για την ομάδα της ελληνορωμαϊκής έχουν επιλεγεί οι Κιουρεγκιάν (55 κ.), Αρκουδέας K. (66 κ.), Χαρεμπασβίλι (84 κ.), Κουτσιούμπιας Γ. (96 κ.) και Κουτσιούμπας Ξ. (120 κ.) και για της ελευθέρας οι Καρτάνοφ (55 κ.), Τασκούδης (66 κ.), Παυλίδης (74 κ.), Λ. Λοϊζίδης (84κ.) και Στ. Τοπαλίδης (120 κ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή