Πιστοποιητικό αξιολόγησης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Εθνική ομάδα μπάσκετ θα πάρει το τελευταίο… πιστοποιητικό αξιολόγησης της δυναμικότητας της, εν όψει της συμμετοχής της στο 34ο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» της Σερβίας/Μαυροβουνίου, από τα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε χθές το βράδυ (με Κροατία) απόψε (με Ισπανία), στη Μαδρίτη, αλλά μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της διοργάνωσης, η ελληνική «κατασκοπεία» δουλεύει στους εντατικότερους ρυθμούς.

Η πρώτη αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα είναι η Γαλλία, η οποία νίκησε εύκολα, προχθές, την Ουκρανία με 96-83, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στη θέση του σέντερ και ο Γάλλος τεχνικός, Κλοντ Μπερζό, «θυμήθηκε» να καλέσει εσπευσμένα τον Φρεντερίκ Βάις στην προετοιμασία των «τρικολόρ». O παίκτης είχε αρνηθεί, αρχικά την πρόσκληση του Μπερζό, επειδή έχει ταλαιπωρηθεί από παλαιότερους τραυματισμούς στα γόνατά του, αλλά ο νέος τραυματισμός του Βίνσεντ Μασίνγκ προβλημάτισε τους Γάλλους που πίεσαν τον Βάις να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.

Ο Βάις έχει αρχίσει προετοιμασία με την Μπιλμπάο για το ισπανικό πρωτάθλημα και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να ενισχύσει τη Γαλλία στο προσεχές «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», αν δεν του δοθεί άδεια από την ομάδα των Βάσκων, καθώς η Μπιλμπάο αρνήθηκε ήδη να παραχωρήσει τον παίκτη, υποστηρίζοντας τον κανονισμό της FIBA που υφίσταται και τονίζει ότι οι εθνικές ομοσπονδίες θα πρέπει να ενημερώνουν τριάντα ημέρες πριν από την έναρξη κάθε επίσημης διοργάνωσης για την πρόσκληση κάθε παίκτη. Οι Γάλλοι παρουσιάζονται πολύ ισχυροί στην περιφέρεια με το δίδυμο Ριγκοντό-Πάρκερ να αποτελούν τον «εγκέφαλο» του παιχνιδιού, ενώ σε καλή κατάσταση βρίσκεται και ο Ντιαό. Στο φιλικό με τους Ουκρανούς, ο Πάρκερ ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους και τον ακολούθησαν ο Ριγκοντό (16π), Ντιαό (17π) και Γκελαμπάλ (9π).

Εύκολη νίκη σημείωσαν στην προετοιμασία τους και οι Σλοβένοι που συμμετέχουν, επίσης, στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδας. H Σλοβενία επικράτησε 96-64 της Ουγγαρίας, με τον Νάχμπαρ να πετυχαίνει 27 πόντους, τον Λάκοβιτς 16 πόντους, τον Νεστέροβιτς 14. H Σλοβενία παρουσιάζει αμυντικά κενά, αλλά στην επίθεση έχει μέσο όρο 86 πόντους στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα.

– Ετοιμη λύση είχε ο Αρης για τη θέση του πλέι μέικερ, όταν αποφάσισε να αφήσει οριστικά στην άκρη τον Ρόντερικ Μπλάκνεϊ. O Κόρεϊ Μπριούερ θα είναι ο πλέι μέικερ της ομάδας. O 30χρονος πόιντ γκαρντ πέρυσι αγωνίστηκε στη Βίρτους Μπολόνια, ενώ μετράει ακόμα αρκετά χρόνια θητείας και στην Ισπανία. O Μπλάκνεϊ επαναδιαπραγματεύεται με το Μαρούσι και εφόσον δεν του γίνει μείωση αποδοχών, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των βορείων προαστίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή