ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Μια ανάσα από τον τίτλο ο Αλόνσο

Το γκραν πρι του Βελγίου στην F1, που διεξάγεται αύριο, μπορεί και ν’ αναδείξει τον νέο πρωταθλητή που θα πάρει το στέμμα από τον Μίκαελ Σουμάχερ. Σε αντίθεση με την… ανιαρή κυριαρχία της Φεράρι και του «Σούμι» τα προηγούμενα χρόνια, η «μονομαχία» του Φερνάντο Αλόνσο με τον Κίμι Ραϊκόνεν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της υφηλίου και οι δύο οδηγοί αναμένεται να δώσουν μια ακόμη μεγάλη μάχη στην πίστα του Σπα. O Ισπανός κατακτά την Κυριακή υπό προϋποθέσεις τον τίτλο στο πρωτάθλημα των οδηγών, ωστόσο ο Φινλανδός έχει δείξει ότι δεν αφήνει το πόδι από το γκάζι και θα παλέψει μέχρι το τέλος για τον τίτλο. Ομως, ο Αλόνσο έχει πλέον το προβάδισμα, καθώς προηγείται κατά 27 βαθμούς του «Αϊσμαν» (103-76), και χρειάζεται να πάρει τέσσερις περισσότερους από τον Ραϊκόνεν στο Βέλγιο, προκειμένου να γίνει ο νεότερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής, αφού η διαφορά των 31 βαθμών δεν θα μπορεί να υπερκαλυφθεί στα τρία γκραν πρι που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Τελειώνει ο Μισέλ

Μέρες μετράει ο Ανρί Μισέλ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού, μετά την εντός έδρας ήττα από το Καμερούν (3-2) και το «ψαλίδισμα» της ελπίδας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας. O 58χρονος Γάλλος τεχνικός δέχεται σκληρή κριτική από τον Τύπο για τις επιλογές του στο συγκεκριμένο ματς και είναι θέμα χρόνου η ομοσπονδία να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

ΧΙΛΗ

Νεκρή σε επεισόδια

Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Σαντιάγο της Χιλής, στη διάρκεια επεισοδίων, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ της Ουνιβερσιδάδ και της Κόλο Κόλο (1-0). H 28χρονη Καθρίν Ρόχας Βαλντίβια είχε την ατυχία να επιστρέφει στο σπίτι της, όταν συγκρούονταν σε προάστιο της πρωτεύουσας οι οπαδοί των δύο ομάδων. Προσπάθησε να προφυλαχτεί, αλλά κάποιος από τους χούλιγκαν άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και μια αδέσποτη σφαίρα της έκοψε το νήμα της ζωής. Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, διαπιστώνοντας απλώς τον θάνατό της. H αστυνομία του Σαντιάγο ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί αρκετοί ύποπτοι και σύντομα ελπίζει ότι θα έχει στα χέρια της τον δράστη.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΟ

Σφυρίζει ο Φωτιάδης

Ο Θεόφιλος Φωτιάδης, του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, κληρώθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ και θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Καλόπουλο στο ματς Ιωνικός – Παναθηναϊκός, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της A΄ εθνικής κατηγορίας. O Καλόπουλος είχε δηλώσει κώλυμα λόγω του θανάτου του αδελφού του.

ΓΓΑ

«Πυρά» κατά ΕΟΠ, ΕΓΟ

Για παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων για την ανάληψη από τις ομοσπονδίες, αθλητικών διοργανώσεων μεγάλης εμβέλειας, κατηγορεί η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ την ομοσπονδία πυγμαχίας (ΕΟΠ), με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2006. «H ΕΟΠ ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων 2006, με δική της πρωτοβουλία, και χωρίς προηγουμένως με αίτησή της να ζητήσει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού», τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρεται ότι υπάρχει πρόβλημα ορθολογιστικής διαχείρισης στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. H ΕΓΟ είχε αναφέρει ότι λόγω οικονομικής αδυναμίας προτίθεται να αναστείλει το αγωνιστικό πρόγραμμά της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή