Απολογισμός της εθνικής βόλεϊ χωρίς μιζέρια…

Απολογισμός της εθνικής βόλεϊ χωρίς μιζέρια…

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σπουδαιότερη ευκαιρία για πρόκριση στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ, που αρχίζει σήμερα στη Ρώμη, άφησε στην αίθουσα του γηπέδου «Αρίνα», στο Βελιγράδι, η εθνική ανδρών. H άλλη πλευρά του νομίσματος, όμως, είναι ότι οι διεθνείς μας θα παίξουν στην επόμενη διοργάνωση (Μόσχα) χωρίς να περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι ίσως η καλύτερη που έχει περάσει από το άθλημα, καθώς έχει διατηρηθεί αρκετά χρόνια στις κορυφαίες θέσεις του παγκοσμίου βόλεϊ. Ομως, ο παράγοντας χρόνος αλλά και κάποια εσωτερικά προβλήματα, τα οποία οι παίκτες αρνούνται προς το παρόν να τα αποκαλύψουν, έχουν βαρύνει τα χέρια των διεθνών μας. Ηδη, ο Ακης Χατζηαντωνίου δήλωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία του διοργάνωση. Υπάρχουν αντικαταστάτες για την «παλιά σειρά»;

«Πιστεύω ότι η Εθνική δεν έχει πρόβλημα ηλικίας, αλλά νοοτροπίας. Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για το μέλλον. Τώρα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Κάθε ομάδα δικαιούται μια άσχημη εμφάνιση. Στη συνέχεια θα γίνει μια συζήτηση με τον ομοσπονδία για τις εθνικές ομάδες, τη φιλοσοφία τους, αλλά και τους στόχους. Πρέπει να το δούμε ψύχραιμα», επεσήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χαριτωνίδης και κάνει ένα μικρό απολογισμό της θητείας του: «Ηρθα σε δύσκολη περίοδο. Πάντα στη μεταολυμπιακή χρονιά υπάρχουν προβλήματα και κάποια από αυτά δημιουργήθηκαν από τον τρόπο που χάσαμε από την Αμερική. Οι στόχοι ήρθαν όλοι μαζεμένοι και δεν είχαμε όλους τους παίκτες. Τελικά πήραμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο, παρά τα προβλήματα που δημιουργούσε το παρασκήνιο και το «εισιτήριο» για το Ευρωπαϊκό του 2007».

Ευχαριστημένος αλλά και πικραμένος είναι και ο δεύτερος προπονητής, Αρης Αγγελόπουλος: «Μας έχει πονέσει η ήττα από την Ισπανία αλλά κερδίσαμε παραδοσιακές δυνάμεις του βόλεϊ, όπως η Γαλλία και η Τσεχία. Μάλιστα, οι Τσέχοι εάν μας νικούσαν θα προκρίνονταν στους «4», στην Ιταλία. H επιτυχία με την αποτυχία βρίσκονται πολύ κοντά και σε κάποιες περιπτώσεις παίζει ρόλο και η τύχη. Δεν πρέπει να μιζεριάζουμε από κανένα πόστο. Πρέπει να δούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα και να συνεχιστεί η προσπάθεια για να διατηρηθεί η ομάδα στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου βόλεϊ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήταν μαζί μας αλλά και τους Στεφάνου, Σμαραγδή, Κυριαζή, Τσέργα και Χριστοφιδέλη, που έμειναν πίσω. Ολοι υπήρξαν συντελεστές της προσπάθειας και των στόχων που επιτεύχθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή