Ημιτελικός… τελικός με Φέντερερ, Χιούιτ

Ημιτελικός… τελικός με Φέντερερ, Χιούιτ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνήμες από τον περυσινό τελικό θα ξυπνήσει ο ένας από τους δύο ημιτελικούς του αμερικάνικου όπεν. Οι Χιούιτ (Αυστρ.) και Φέντερερ (Ελβ.), οι οποίοι ήταν φιναλίστ, θα διεκδικήσουν το ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στον τελικό. Την περασμένη χρονιά ο Ελβετός είχε νικήσει και προηγείται στις επιτυχίες με 10-7. Οι οκτώ νίκες είναι συνεχόμενες. H τελευταία φορά που ο Αυστραλός κέρδισε τον συνομήλικό του, Φέντερερ, ήταν το 2003 στη Μελβούρνη. O αγώνας έφτασε στα πέντε σετ.

Για να περάσει στους ημιτελικούς ο Χιούιτ επικράτησε του Γιάρκο Νιεμίνεν (Φινλανδία) με 2-6, 6-1, 3-6, 6-3, 6-1. O Φινλανδός προσπάθησε πολύ, αλλά δεν είχε τις λύσεις απέναντι στον αντίπαλό του που βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο πρώτο σετ άσκησε μεγάλη πίεση και το πήρε με 6-2 καθώς ο Χιούιτ δεν μπορούσε να βρει τρόπο αντίδρασης απέναντι στον αριστερόχειρα Νιεμίνεν. Στη συνέχεια, ο Αυστραλός ανέβασε τα ποσοστά του στο σερβίς και κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τη νίκη.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Ελβετός Φέντερερ νίκησε τον Αργεντίνο Ναλμπαντιάν με 6-2, 6-4, 6-1 και έκανε το 3-5 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. O Φέντερερ εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς και συνεχίζει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Φλάσινγκ Μέντοους. Ηταν η 68η νίκη του μέσα στο 2005 ενώ έχει μόλις 3 ήττες. O Ναλμπαντιάν είναι από τους ελάχιστους τενίστες που έχει αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ελβετού αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

Στην αρχή της αναμέτρησης ο Φέντερερ έχασε το πρώτο σέρβις γκέιμ του -κυρίως εξαιτίας της κακής του απόδοσης- και έδωσε στον Ναλμπαντιάν το πρώτο του μπρέικ. H συνέχεια, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Σε 100 λεπτά ο Φέντερερ πήρε τα τρία σετ και την πρόκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή