Με δεμένα… πόδια ο ΠΑΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σταυρόλεξα που δεν έχουν καν… ορισμούς μοιάζουν για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι τα παιχνίδια με τον Ιωνικό και την Ουντινέζε, που είναι καθοριστικά για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. O Ιταλός προπονητής δεν προβληματίζεται μόνο από τις πιθανές ή… σίγουρες απουσίες πολλών (και βασικών) ποδοσφαιριστών του, αλλά κυρίως επειδή στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε στη διάθεσή του, είναι υποχρεωμένος να ετοιμάζει εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες για τους δύο αγώνες, βαδίζοντας στο… άγνωστο. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν στο ένα παιχνίδι και δεν παίζουν στο άλλο, λόγω μιας ιδιόρρυθμης κατάστασης τιμωριών και τραυματισμών, αλλά κατ’ ουσίαν, αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι η αμφιβολία για την ετοιμότητα πολλών ποδοσφαιριστών του και η απουσία χρόνου προετοιμασίας για να δουλέψει λύσεις «παντός καιρού». Για τον Μαλεζάνι, θα ήταν πολύ καλύτερα να ξέρει εξ αρχής ότι του λείπει μια ολόκληρη… ενδεκάδα, αλλά να είχε 3-4 μέρες παραπάνω για να ετοιμάσει το αντίδοτο.

Το πρόβλημα της έλλειψης χρόνου επιτάθηκε από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που συσσωρεύθηκαν τις τελευταίες μέρες. Λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές τους ομάδες, 14 παίκτες έφυγαν από την Παιανία τη Δευτέρα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και επέστρεψαν στην Παιανία την Πέμπτη οι περισσότεροι και χθες ο Σέριτς με τον Τόργκελε.

Η έλλειψη χρόνου προετοιμασίας ήταν δεδομένη και σημαντική, ειδικά για ένα προπονητή που του αρέσει να δουλεύει πολύ σε θέματα τακτικής, αλλά έγινε ακόμα πιο προβληματική, καθώς συνοδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς.

Ο Παπαδόπουλος τέθηκε νοκ άουτ για δύο εβδομάδες λόγω τραβήγματος στο δικέφαλο, ο Γκέκας επέστρεψε με πόνους στο πόδι και παρ’ ότι η μαγνητική ήταν «καθαρή», υπάρχουν αμφιβολίες για τον βαθμό ετοιμότητάς του ακόμα και για τον αγώνα με την Ουντινέζε, ο Μάντζιος έχει τενοντίτιδα και δεν κάνει δυνατές προπονήσεις, ο Μόρις έχει πόνους στον μηρό και δεν μπόρεσε να βγάλει το πρόγραμμα. Συν τοις άλλοις, ο Αντριτς (κοιλιακούς) με τον Βόουτερ (διάστρεμμα), μπήκαν κι αυτοί στο απουσιολόγιο των προπονήσεων, ενώ οι Κονσεϊσάο, Ολιζαντέμπε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Ουντινέζε λόγω τιμωρίας, όπως και οι Μόρις, Κώτσιος στο πρωτάθλημα. Μύλος…

Αυτή η ιδιόρρυθμη κατάσταση έχει «δέσει» τα χέρια του Μαλεζάνι και δεν του επιτρέπει να έχει καθαρή εικόνα. Αναγκαστικά, θα εμπιστευθεί παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους ούτε και έχουν δουλέψει με τους υπόλοιπους σε τακτική και συστήματα, όπως ο Γκούμας (επέστρεψε μετά ένα μήνα, έχει κάνει μόνο 3-4 δυνατές προπονήσεις) ή ο Τόργκελε (ουσιαστικά τώρα αρχίζει να μπαίνει στην ομάδα – δεν έχει παίξει λεπτό ούτε σε… φιλικό). Για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί ως ομάδα μετά από καιρό, ανεξάρτητα από το ποιοι παίζουν και ποιοι όχι, ο Μαλεζάνι μάζεψε τους παίκτες του από χθες το μεσημέρι στην Παιανία, τους έδειξε σε βίντεο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έφαγαν όλοι μαζί και μετά μίλησε με αρκετούς απ’ αυτούς κατ’ ιδίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή