Σταθερά στον θρόνο του ο βασιλιάς του τένις

Σταθερά στον θρόνο του ο βασιλιάς του τένις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O βασιλιάς παρέμεινε στον θρόνο του. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το αμερικανικό Οπεν, επικρατώντας σε έναν συναρπαστικό τελικό του Αμερικανού Αντρέ Αγκάσι με 3-1 σετ (6-3, 2-6, 7-6, 6-1).

Ηταν ο δεύτερος φετινός τίτλος του Ελβετού σε τουρνουά γκραν σλαμ, ενώ παράλληλα έφθασε τους έξι στην καριέρα του. Τόσους έχουν κατακτήσει δύο θρυλικοί τενίστες του παρελθόντος, ο Σουηδός Στέφαν Εφενμπεργκ και ο Γερμανός Μπόρις Μπέκερ. Με δεκατέσσερις τίτλους, ο Ελληνοαμερικανός Πιτ Σάμπρας έχει τα περισσότερα γκραν σλαμ. «Μένω έκπληκτος με τον εαυτό μου, που κατακτώ το ένα τουρνουά μετά το άλλο, παίζοντας μάλιστα πολύ καλά.

Αναρωτιέμαι ακόμα και εγώ ο ίδιος πώς το καταφέρνω και μάλιστα στα μεγάλα παιχνίδια», τόνισε ο Φέντερερ μετά την επιτυχία του στο αμερικανικό Οπεν. Και πρόσθεσε: «Αγωνίστηκα απέναντι σ’ έναν από τους ζωντανούς θρύλους του τένις. O Αγκάσι βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, εγώ στο καλύτερό μου σημείο και το ότι είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ απέναντί του υπό αυτές τις συνθήκες, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα». Στις γυναίκες, η 22χρονη Βελγίδα Κιμ Κλίστερ κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας άνετα στον τελικό της Γαλλίδας Μαίρη Πιρς.

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης και η Αννα Γερασίμου είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας για το 2005. Τα αποτελέσματα του πανελλήνιου πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Φιλοθέης: Ανδρες: Μονό: Οικονομίδης – Αγγελίνος 6-2, 6-1. Διπλό: Αλεξίου/Κατσιγιαννάκης – Γεμουχίδης/Καραμπέτσος 6-2, 6-4. Γυναίκες: Μονό: Γερασίμου – Στεφάνου 6-3, 6-2. Διπλό: Καπλάνη/Τσακιρίδου – Στεφάνου/Σακελλαρίδη 6-0, 6-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή