Συνάντηση με αναμνήσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 8 χρόνια, Ολυμπιακός – Ρόζενμποργκ συναντώνται πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις αναμετρήσεις του 1997 να έχουν αφήσει δυσάρεστες αναμνήσεις σε αμφοτέρους. Για μεν τους «ερυθρόλευκους», που το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου ’97 στο Τροντχάιμ γνώρισαν μία από τις μεγαλύτερες ήττες της ευρωπαϊκής τους ιστορίας, για δε τους Νορβηγούς, που 70 μέρες αργότερα, αν και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Στάδιο Καραϊσκάκη, εν τούτοις το αποτέλεσμα αυτό τους στέρησε την πρόκριση από τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου. H Ρόζενμποργκ δεν ξέχασε εκείνη τη βραδιά της 10ης Δεκεμβρίου και… πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα όχι, όμως, τον Ολυμπιακό, αλλά τον αιώνιο αντίπαλο των «ερυθρολεύκων», τον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας, πέρυσι, σε ισοπαλία στο παγωμένο «Λέκερνταλ» τους πράσινους και δίνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση στην ολλανδική Αϊντχόβεν.

Επιστροφή στο ’97, λοιπόν, και ο πρωτάρης τότε στο Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακός, με νωπές ακόμη τις δάφνες από τη νίκη του επί της Πόρτο, αντιμετώπιζε στο Τροντχάιμ τη Ρόζενμποργκ, η οποία, ένα χρόνο νωρίτερα, είχε φιλοδωρήσει 3-0 τον Παναθηναϊκό, αφήνοντάς τον εκτός ομίλων. Με τη λήξη του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» ήδη είχαν εισπράξει τρία τέρματα και το τελικό 5-1 μαρτυρεί την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. H Ρόζενμποργκ στη συνέχεια νίκησε Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο και στην τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε την είσοδό της στους «8», ως καλύτερη δεύτερη, στον αγώνα της στο φαληρικό στάδιο με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και προηγήθηκαν με τον Μαυρογενίδη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα του Ρούσφελντ. Κι ενώ απέμεναν δύο λεπτά για να πανηγυρίσουν οι Νορβηγοί τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους ο Τζόρτζεβιτς με ένα… κεραυνό έστειλε τη Ρόζενμποργκ για πρόωρες διακοπές στη χιονισμένη Νορβηγία και τη Γιουβέντους στην Ελβετία για την κλήρωση…

Φέτος, βέβαια, η Ρόζενμποργκ δεν θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη ομάδα του 1997. H… ισόβια πρωταθλήτρια Νορβηγίας τα 13 τελευταία χρόνια γνωρίζει τη μια ήττα μετά την άλλη και οι βλέψεις της, πλέον, όχι μόνο για πρωτάθλημα δεν είναι, αλλά για… παραμονή στην κατηγορία. Για το συγκρότημα του Περ – Ματίας Χέγκμο και μόνο ότι συμμετέχει και φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για ενδέκατη, μάλιστα, συνεχή χρονιά, είναι υπεραρκετό. Με τους πανύψηλους Φρόντε Γιόνσεν και Θορστάιν Χέλσταντ στην επίθεση, τον Ουρουγουανό Λάγκο και τον Σουηδό Μίκαελ Ντόρσιν στην άμυνα και τους… παλαίμαχους Στραντ και Μπεργκ στο κέντρο να προσπαθούν να θυμίσουν παλιές καλές εποχές, μόνο ως φόβητρο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή