Ανεβασμένη η ψυχολογία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις «μηχανές» της να δουλεύουν στο «φουλ», αλλά και με τη σκέψη να είναι προσηλωμένη μόνο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του 34ου «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», κόντρα στη Γαλλία, την ερχόμενη Παρασκευή, στη σάλα «Πιονίρ» του Βελιγραδίου, η εθνική ομάδα βάζει τις τελευταίες… «πινελιές» στο παιχνίδι της και δηλώνει πανέτοιμη ψυχολογικά για να αντεπεξέλθει στην επιχείρηση της διάκρισης.

Οι δύο νίκες με αντιπάλους την Κροατία (76-62) και την Ισπανία (88-80) στη Μαδρίτη ήταν ο καλύτερος επίλογος της επίπονης προετοιμασίας που άρχισε την 1η Αυγούστου και με απολογισμό οκτώ νίκες σε 11 φιλικά παιχνίδια, οι 12 διεθνείς παίκτες και ο Παναγιώτης Γιαννάκης διατηρούν χαμηλούς τόνους και προσπαθούν να κρατήσουν… αποστάσεις από το αναμενόμενο άγχος της προσμονής που έχουν για να δείξουν και στους επίσημους αγώνες τα ενθαρρυντικά δείγματα της προετοιμασίας τους.

Οι διεθνείς και ο Γιαννάκης πέρασαν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς κοντά σε μικρούς και μεγάλους φίλους και φίλες της εθνικής ομάδας, κατά την επίσκεψή τους σε κατάστημα της χορηγού αθλητικών ειδών, στο νέο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα στην φωτογραφία της ελληνικής ομάδας, αλλά και σε μπάλες και μπλούζες των θαυμαστών τους.

«Η σκέψη μας είναι μόνο στο πρώτο παιχνίδι με την Γαλλία», είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς και συνέχισε: «Εχουμε δουλέψει πολύ και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε. Κάθε ημέρα θα σκεφτόμαστε μόνο τον επόμενο αντίπαλό μας και δεν μιλάμε για μετάλλια, αν δεν το αποδείξουμε ότι το αξίζουμε μέσα στο γήπεδο».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επανέλαβε την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής και στη δουλειά που έγινε, μέχρι τώρα, ενώ τόνισε ότι το ταλέντο της συγκεκριμένης ομάδας, δεν πρέπει να «χαθεί», εν όψει και των διοργανώσεων, τα επόμενα χρόνια: «Αυτή η εθνική ομάδα δεν έχει δημιουργηθεί μόνο για το προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ο «κορμός» της μπορεί να εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ και στις διοργανώσεις των επόμενων χρόνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή