Αφιέρωσε το ασημένιο μετάλλιο στην κορούλα του

Αφιέρωσε το ασημένιο μετάλλιο στην κορούλα του

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ασήμωσε» την κορούλα του ο ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης. O «χρυσός» τζουντόκα αμέσως μόλις επέστρεψε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καΐρου, όπου ήρθε 2ος στα 90 κ., στη χώρα μας πήγε στην κούνια της 21 ημερών κόρης του και άφησε δίπλα από το μαξιλάρι της το ασημένιο μετάλλιο.

«Εχει μεγάλη αξία αυτή η διάκριση γιατί είναι η πρώτη που μπορώ να αφιερώσω στην κόρη και στη γυναίκα μου. Δεν είμαι απόλυτα ευτυχισμένος γιατί μου στέρησαν την πρωτιά οι διαιτητές. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε», μας είπε ο αθλητής μας. Απογοητευμένος από τη διαιτησία είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής και θετός πατέρας του ολυμπιονίκη, Νίκος Ηλιάδης: «O Ηλίας έκανε πέντε νίκες αλλά οι κριτές έκαναν τα πάντα για να χάσει το χρυσό μετάλλιο. Εδωσαν στον αντίπαλό του βαθμούς, δεν ήθελαν να είμαστε δύο προπονητές εκεί κ.ά. Παρ’ όλο που ανέβηκε κατηγορία, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Θα συνεχίσει να διακρίνεται και στα 90 κ.».

Το ασημένιο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη είναι η μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού τζούντο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Για να φτάσει εκεί επικράτησε των P. Μοράις (Πορτογαλία), T. Μπεκ (Δανία), Ντ. Αλαρζά (Ισπανία), T. Χασάμπι (Ρωσία) και του Λευκορώσου Αντρέι Καζουσιόνακ. Στον τελικό έχασε από τον «ασημένιο» στην Αθήνα, στα 90 κ., X. Ιζούμι (Ιαπωνία).

Κοντά στο βάθρο των νικητών βρέθηκε και ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης (60 κ.). Πήρε την πρώτη θέση στους προκριματικούς πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, όμως στον ημιτελικό και στον τελικό των ρεπεσάζ δεν μπόρεσε να νικήσει και περιορίστηκε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης. O Διονύσης Ηλιάδης (100 κ.) ήρθε 9ος. H 5η στην Αθήνα Μαρία Καραγιαννοπούλου (48 κ.), αποκλείστηκε στον β΄ προκριματικό γύρο, όπου ηττήθηκε από την Κινέζα Φενγκ Γκάο, ενώ στον ίδιο γύρο έχασε ο Βασίλης Ηλιάδης (όπεν) από τον Ιάπωνα Γιοχέι Τακάι και ο Λαυρέντης Αλεξανίδης (66) από τον Μιρεσμαϊλί (Ιραν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή