Ευρωπαϊκό βόλεϊ με δεκαέξι ομάδες το 2007

Ευρωπαϊκό βόλεϊ με δεκαέξι ομάδες το 2007

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεκαέξι ομάδες θα διεξαχθεί η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών και γυναικών του 2007, ύστερα από απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Στη διοργάνωση θα προηγηθούν τρεις προκριματικοί γύροι ενώ στην τελική φάση των ανδρών θα συμμετάσχει και η χώρα μας, ύστερα από την πρόκριση που κατέκτησε στο φετινό Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου.

Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες από 31 ομάδες θα διεξαχθεί ο 1ος προκριματικός γύρος και οι νικητές θα προκριθούν στον 2ο, ο οποίος θα γίνει με 24 ομάδες. Θα χωριστούν σε 6 ομίλους και οι νικητές θα πάρουν το «εισιτήριο» για τα τελικά. Στον 3ο γύρο θα συμμετάσχουν οι έξι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση των ομίλων, θα δώσουν εντός και εκτός έδρας αγώνες και οι τρεις νικήτριες θα προκριθούν στην τελική φάση.

Ετσι, από τους προκριματικούς γύρους θα περάσουν εννέα ομάδες, η διοργανώτρια και 6 πρώτες από το τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ρωσία (Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη) και θα πάρουν μέρος οι Ρωσία (διοργανώτρια), Ιταλία, Σερβία/Μαυροβούνιο, Ισπανία, Ελλάς, Πολωνία, Γαλλία (από το εφετινό ευρωπαϊκό) και οι εννέα από την προκριματική φάση.

Στις γυναίκες η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Βέλγιο (A΄ φάση) και οι τελικοί στο Λουξεμβούργο. Οι δύο διοργανώτριες ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, όπως οι πέντε πρώτες από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κροατία (17-25 Σεπτεμβρίου) και οι εννέα από τα προκριματικά. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους (A, B, C, D). Οι ομάδες που θα πάρουν την 4η θέση κάθε ομίλου αποκλείονται από τη συνέχεια και καταλαμβάνουν τις θέσεις 13 – 16, χωρίς αγώνες. Οι τρεις πρώτες θα συμμετάσχουν σε πλέι οφ, που θα διεξαχθούν σε 2 ομίλους (E΄ με τις ομάδες των ομίλων A, C και F΄ με τις ομάδες των ομίλων B, D). Τα πλέι οφ θα γίνουν σε τρεις ημέρες, με τρεις αγώνες καθημερινά σε κάθε όμιλο. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στα ημιτελικά και τα τελικά. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα δώσουν αγώνες κατάταξης.

– H Ιταλία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι αθλητές του Τζιανπάολο Μοντάλι νίκησαν στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τη Ρωσία με 3-2 και κατέκτησαν τον 6ο τίτλο για τη χώρα τους. Στη τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Σερβία/Μαυροβούνιο. H ομάδα του Λιούμπομιρ Τράβιτσα επικράτησε στον μικρό τελικό της Ισπανίας με 3-0 και πήρε το πρώτο μετάλλιό της μετά το 2001, οπότε είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Οστράβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή