Νίκησαν… δύο στο επεισοδιακό γκραν πρι Βελγίου

Νίκησαν… δύο στο επεισοδιακό γκραν πρι Βελγίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επεισοδιακό γκραν πρι του Βελγίου ανέδειξε δύο νικητές! Τον Κίμι Ραϊκόνεν (McLaren/Mercedes), που πήρε την πρώτη θέση, αλλά και τον Φερνάντο Αλόνσο (Renault), που κατάφερε ν’ ανεβεί δεύτερος στο πόντιουμ. O Ισπανός πιλότος έχει 111 πόντους, 25 μπροστά από τον Φινλανδό και πλέον χρειάζεται μία τρίτη θέση στο Ιντερλάγος για να εξασφαλίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, ακόμη κι αν ο Ραϊκόνεν αντικρίσει και στη Βραζιλία πρώτος την καρό σημαία.

Στην τρίτη θέση κατετάγη ο Τζένσον Μπάτον (BAR/Honda), o οποίος εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις πολλές εγκαταλείψεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρκ Γουέμπερ (Williams/BMW), που κατετάγη τέταρτος, ενώ ο Ρούμπενς Μπαρικέλο (Ferrari) από το πουθενά βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Τρεις βαθμούς πήρε ο Ζακ Βιλνέβ (Saubert/Petronas), ενώ ο Ραλφ Σουμάχερ κατέληξε στην έβδομη θέση, μετά την κακή στρατηγική που ακολούθησε η Toyota. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε ο Τιάγκο Μοντέιρο (Jordan).

O Μίκαελ Σουμάχερ εγκατέλειψε στον 33ο γύρο, μετά τη σύγκρουση με τον Τακούμα Σάτο, όταν αποχώρησε από την πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι κριτές του αγώνα άκουσαν την άποψη και των δύο οδηγών και αποφάσισαν ότι ο Ιάπωνας πιλότος της BAR/Honda ήταν αυτός που προκάλεσε το ατύχημα και τον τιμώρησαν με ποινή 10 θέσεων στο γκραν πρι της Βραζιλίας.

Εξάλλου, ο Αντόνιο Πιτσόνια (Williams/BMW) τιμωρήθηκε με πρόστιμο 8.000 δολαρίων για τη σύγκρουση με τη McLaren/Mercedes του Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, τη στιγμή που προσπαθούσε να τον περάσει, όντας όμως ένα γύρο πίσω από τον Κολομβιανό. O Βραζιλιάνος δήλωσε μετανιωμένος για τη σύγκρουση, που στέρησε τη δυνατότητα από τη βρετανική ομάδα για ένα πιθανό 1-2 στο βελγικό γκραν πρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή