O Αθηναϊκός αντιμέτωπος με κορυφαίους

O Αθηναϊκός αντιμέτωπος με κορυφαίους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αθηναϊκός, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα, προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στο χάντμπολ. Οι «λόρδοι» νίκησαν και στον Βύρωνα την ολλανδική Βόλενταμ (28-25) και πλέον σκέφτονται την ευρωπαϊκή τους πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του αθλήματος. O πρωτάρης Αθηναϊκός τίθεται αντιμέτωπος με κορυφαίες ομάδες. Και εάν υποθέσουμε ότι η Σάβεχοφ (Σουηδία) είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη, άσχετα εάν πέρυσι έφθασε μέχρι τους «16», οι Τσέλιε Πιβοβάρνα (Σλοβενία) και Αντεμάρ Λεόν (Ισπανία) έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλες επιτυχίες.

Η Τσέλιε από το 1993 που ξεκίνησε ο θεσμός έχει μόλις μία απουσία και εάν δεν υπήρχε η Μπαρτσελόνα, η οποία εξελίσσεται σε κακό της δαίμονα, ίσως έφθανε μέχρι τον τελικό. Μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία έχει και η Αντεμάρ με αποκορύφωμα την περυσινή κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών η Αναγέννηση δεν κατάφερε να περάσει στη φάση των ομίλων, αφού αν και επικράτησε με 24-23 στην Αρτα της Σλόβαν Ντούσλο Σάλα, δεν μπόρεσε τελικά να υπερκαλύψει την ήττα της με έξι γκολ (27-33) στη Σλοβακία.

Ωστόσο, η ομάδα του Μιχαήλ Αξένοφ θα συνεχίσει στο κύπελλο ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όπου στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την Κάλε Κίτσεβο (Σκόπια), η οποία προκρίθηκε εις βάρος της Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), επιτυγχάνοντας δύο νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή