«Και τώρα για το 2006»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστω και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο ελληνικός στίβος έκανε, χάρις σε μια αθλήτρια, αισθητή την παρουσία του σε μια μεγάλη διοργάνωση. H 2η ολυμπιονίκης της Αθήνας στο άλμα τριπλούν, το ‘πε και το ‘κανε. Στον τελευταίο αγώνα της στην περίοδο βελτίωσε το εφετινό της ρεκόρ και πήρε την πρώτη θέση στον τελικό των γκραν πρι («τελικοί του παγκόσμιου στίβου», λέγονται οι αγώνες), που έγινε στο Μονακό, με 14,89 μ. Ταυτόχρονα, λόγω της νίκης της έγινε πλουσιότερη κατά 30.000 δολάρια. Αυτό ήταν το έπαθλο για την 1η θέση.

Η επιτυχία της την έκανε, φυσικά, πολύ χαρούμενη, αλλά, όπως φάνηκε, δεν της απάλυνε απολύτως την πίκρα, που η ατυχία (ένας τραυματισμός) της στέρησε τη δυνατότητα να κατακτήσει μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

«Είχα πει ότι, έστω και στον τελευταίο αγώνα, θα βελτίωνα την εφετινή μου επίδοση. Εδειξα, πάντως, έστω και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ότι μπορούσα να πάρω μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τον αγώνα τον γλέντησα, τον χάρηκα», είπε.

Παρά ταύτα, γενικά έμεινε ικανοποιημένη με τον εαυτό της για το 2005. «Το μόνο που με στενοχώρησε ήταν ότι δεν κατέκτησα μετάλλιο στο Ελσίνκι. Επιφυλάσσομαι για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006», τόνισε.

Θα άλλαζε αυτήν την 1η θέση και τα 30.000 δολάρια με μετάλλιο (όχι το χρυσό) του πρωταθλήματος κόσμου;

«Δεν αγωνιζόμαστε για τα χρήματα, αλλά για την πατρίδα μας, τον εαυτό μας, τους φιλάθλους και τον προπονητή μας», λέει.

Για το 2006 ο προπονητής της, Θανάσης Σιούντρης, σχεδιάζει η Πηγή να μη μετάσχει στον κλειστό στίβο και το καλοκαίρι ν’ αγωνισθεί σε πολλούς αγώνες του μήκους, το οποίο θα περιλαμβάνεται στα μίτινγκ της σειράς «γκόλντεν λιγκ». Στο τριπλούν θα κάνει επιλεγμένους αγώνες με στόχο την επιτυχία στο πρωτάθλημα Ευρώπης.

Στο Μονακό πήρε μέρος και η ακοντίστρια Αγγελική Τσιολακούδη, που κατετάγη 7η με 58,42 μ. H επίδοσή της δεν ήταν σπουδαία, αλλά αγωνίσθηκε απροπόνητη, αφού ειδοποιήθηκε την «τελευταία στιγμή» ότι είχε προκριθεί για τον τελικό.

Τα αποτελέσματα στα αγωνίσματα των Ελληνίδων ήταν:

Τριπλούν: Δεβετζή 14,89, Λεμπέντεβα (Ρωσία) 14,86, Σαβίνε (Κούβα) 14,81, Σμιθ (Τζαμάικα) 14,69, Πιάτιχ (Ρωσία) 14,65, Αλντάμα (Σουδάν) 14,26, Μαρτίνες (Ιταλία) 14,24, Ραχούλι (Αλγερία) 13,85.

Ακοντισμός: Μενέντες (Κούβα) 67,24, Νέριους (Γερμανία) 66,35, Σ. Μπισέτ (Κούβα) 63,56, Ιβ (Μπαχάμες) 61,96, Σποτάκοβα (Τσεχία) 61,60, Σβέριν (Δανία) 60,19, Τσιολακούδη 58,42, Μπάνι (Ιταλία) 55,02.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή