Πάει χωρίς τον Στελάτο ο Εθνικός στην Ευρωλίγκα

Πάει χωρίς τον Στελάτο ο Εθνικός στην Ευρωλίγκα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς νωρίς αρχίζουν οι υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα του πόλο. O Εθνικός και ο Ολυμπιακός θα μετάσχουν στην A΄ φάση της Ευρωλίγκας, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν από αύριο ώς και την Κυριακή. Οι ελληνικές ομάδες, όμως, θα αρχίσουν να παίζουν από την Παρασκευή. O Εθνικός, που μετέχει στον όμιλο του Ντούισμπουργκ, αναχωρεί σήμερα για τη Γερμανία, χωρίς τον τραυματισμένο Στελάτο και τον Αμερικανό, Τζέσι Σμιθ. O Ολυμπιακός περιλαμβάνεται στον όμιλο του Πόρτο (Πορτογαλία) και για πρώτη φορά θα μετάσχει σ’ επίσημη διοργάνωση υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βαγγέλη Πάτερου.

– Αλλαξε πλεύση η Κολυμβητική Ομοσπονδία, σχετικά με τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολυμβητηρίου 25 μ., το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Τριέστε της Ιταλίας. Ενώ αρχικά είχε αποφασίσει, ότι θα πάρουν μέρος μόνο όσοι είχαν προκριθεί σε τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της 50άρας, δηλαδή, οι Δημήτρης Μαγγανάς, Νίκος Ξυλούρης, Ανδρέας Ζήσιμος, Απόστολος Αντωνόπουλος, Αρης Γρηγοριάδης, Γιάννης Δρυμωνάκος και η Νέρι Νιανγκουάρα, τελικά αποφάσισε, ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δώδεκα κολυμβητές και κολυμβήτριες. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα είναι σε καλή κατάσταση τότε. Οι άλλοι, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι Γιάννης Κοκκώδης, Αγγελική Εξάρχου, Σπύρος Γιαννιώτης, Ζωή Δημοσχάκη και Ρωμανός Αλυφαντής.

– Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας του 2006 θα διεξαχθεί τον Μάιο, λόγω της συμμετοχής των κολυμβητών μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πισίνας 50 μ. το οποίο θα γίνει τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. H KOE αποφάσισε αυτό, προκειμένου οι κολυμβητές μας να προετοιμαστούν καλύτερα εν όψει της κορυφαίας αγωνιστικής εκδήλωσης του έτους. Χωρίς όρια στη διοργάνωση προκρίνονται οι Γρηγοριάδης, Δρυμωνάκος, Νιανγκουάρα, Μαγγανάς, Ζήσιμος, Ξυλούρης, Αντωνόπουλος, που αγωνίστηκαν σε τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τον περασμένο Ιούλιο.

Η KOE καθόρισε, ότι τα όρια συμμετοχής των κολυμβητών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και στο αντίστοιχο των νέων – νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στη Μαγιόρκα της Ισπανίας (6-9 Ιουλίου 2005) θα είναι τα εξής:

Για το πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών ο μέσος όρος της 8ης επίδοσης του τελικού κάθε αγωνίσματος από τις διοργανώσεις του 2002 και του 2004. Για το νέων – νεανίδων το αντίστοιχο από τις διοργανώσεις του 2005 και του 2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή