Εθνική πτήση στο όνειρο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσμονή, τέλος. H αποστολή της Εθνικής ομάδας «πετάει» το πρωί για το Βελιγράδι, όπου θα συμμετάσχει στο 34ο Ευρωμπάσκετ, και οι 12 διεθνείς παίκτες, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους συνεργάτες του, «κουβαλούν» τα όνειρα ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ για την πολυπόθητη διάκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι πενήντα ημέρες της προετοιμασίας και τα 11 φιλικά παιχνίδια ήταν υπεραρκετά για να διαπιστωθεί ο βαθμός των δυνατοτήτων της ελληνικής ομάδας και το μέγεθος της διεκδίκησης της καλύτερης δυνατής θέσης, που φτάνει μέχρι την πρόκριση στην πρώτη τετράδα. Βήμα βήμα, όμως. Ουδείς στην Εθνική ομάδα δεν σκέφτεται τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την πρώτη αντίπαλό τους, τη Γαλλία και από σήμερα, οι «τρικολόρ» μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του Γιαννάκη και των διεθνών για την τεχνική ανάλυση του παιχνιδιού τους. Χωρίς άγχος, αλλά με περίσσια υγεία, αφού δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ή απουσία (χτύπα ξύλο) και με την ανανέωση να ξεπερνά το 60 τοις εκατό της Εθνικής που πήρε την 5η θέση στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «ξεχειλίζει» από αυτοπεποίθηση και ήσυχη συνείδηση, ότι η προετοιμασία του ήταν η καλύτερη δυνατή και τα δείγματα γραφής του αποτελούν τις καλύτερες προδιαγραφές για την ανταγωνιστικότητά του στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η πρόσκληση του Φρεντερίκ Βάις στην Εθνική Γαλλίας, μόλις μια εβδομάδα πριν αρχίσει το 34ο Ευρωμπάσκετ και οι «τρικολόρ» τεθούν αντιμέτωποι με την Εθνική Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής, στην σάλα «Πιονίρ», έχει προκαλέσει την γκρίνια των υπολοίπων παικτών προς τον προπονητή του, Κλοντ Μπερζό.

Ο Γάλλος τεχνικός αναγκάσθηκε να υπερασπισθεί την επιλογή της κλήσης του Βάις, καθώς οι περισσότεροι παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Τόνι Πάρκερ, έδειξαν τη δυσφορία τους για την επιλογή της τελευταίας στιγμής (θυμίζει την περίπτωση του Τσακαλίδη, πριν από 4 χρόνια στην Αττάλεια, όταν ήθελε να συμμετάσχει στην Εθνική δέκα ημέρες πριν από το Ευρωμπάσκετ, αλλά ο Πετρόπουλος αρνήθηκε και παράλληλα δεν υπήρχε πρόβλημα απουσίας άλλου παίκτη).

«Μετά τον τραυματισμό του Μάσινγκ, προβληματιστήκαμε πολύ και είχαμε στο μυαλό μας να καλέσουμε πίσω τον Μαρκίς, τον Κόφι ή τον Κρόφορντ. O Βάις δεν είναι ο… Ζορό αλλά ένα επιπλέον στοιχείο για την ομάδα ένα ακόμα «όπλο», όπως ήταν ο Σιρίλ Ζουλιάν πέρυσι στη διάρκεια των προκριματικών αγώνων. O Σιρίλ ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα και να ρολάρει. Αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνει και ο Βάις, ο οποίος δεν θα είναι παίκτης βασικής πεντάδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή