ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΙΚΑ ποιος διοργανώνει το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα ποδοσφαίρου; Σίγουρα τις… τελετές των κληρώσεων -και μάλιστα δαπανηρές- τις διενεργεί η ΕΠΑΕ (Ενωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών για τους μη γνωρίζοντες). Ομως η δικαιοδοσία της διοργανώτριας αρχής, όπως θέλει να αποκαλείται η Ενωση, φαίνεται πως τελειώνει εκεί. O υπόλοιπος προγραμματισμός ανήκει στα κανάλια, που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων.

ΜΑΛΙΣΤΑ αυτά και ειδικότερα οι διευθυντές των προγραμμάτων τους αποφασίζουν -σε συνεννόηση πάντα με την ΕΠΑΕ, όπως ισχυρίζονται- ορίζουν τις ημέρες και τις ώρες. Και πολλές φορές μάλιστα… καθυστερούν και την έναρξη του παιχνιδιού για να προλάβουν να παίξουν τις διαφημίσεις τους.

ΤΟ διαπιστώσαμε στον αγώνα της Λάρισας με την Καλλιθέα, που ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη με… δεκάλεπτη καθυστέρηση. Βλέπετε το δελτίο του σταθμού επιμηκύνθηκε κατά δέκα λεπτά, οπότε δεν μπορούσε ο σταθμός να χάσει λεφτά από διαφημίσεις που θα έμεναν στο ράφι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ της Δευτέρας θα πρέπει να είναι ο πρώτος και ο τελευταίος που ξεκίνησε στις 21.30. Αν και η ώρα αυτή ήταν απαίτηση της Λάρισας, αφού τα μαγαζιά στην πόλη έκλειναν μισή ώρα νωρίτερα, δεν μπορεί να γίνει καθεστώς, επειδή θα το θελήσουν οι διευθυντές των σταθμών.

ΑΥΤΟΙ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι θεαματικότητές τους και καλά κάνουν. Ομως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οι πρώτοι που θα πρέπει να έχουν λόγο είναι οι υπεύθυνοι των ομάδων. Αυτοί που προγραμματίζουν τις προπονήσεις βάσει της ώρας έναρξης του αγώνα και του υπόλοιπου προγράμματος της εβδομάδος. Ειδικά οι ομάδες που έχουν υποχρεώσεις στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή