H Λιόν ταπείνωσε με 3-0 τη Ρεάλ

H Λιόν ταπείνωσε με 3-0 τη Ρεάλ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος υποστήριξε ότι η Ρεάλ ήταν το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, στον οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός; Στη Λιόν, πάντως, οι προβλέψεις διαψεύστηκαν παταγωδώς και μάλιστα η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ χρειάστηκε μόλις ένα «καταιγιστικό» ημίχρονο για να κατατροπώσει τη Ρεάλ και να της «αρπάξει» τον χαρακτηρισμό του «αφεντικού» στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο «Ζερλάν», η πρωταθλήτρια Γαλλίας νίκησε με 3-0 τη «βασίλισσα» της Ευρώπης, που ήταν φάντασμα του εαυτού της και απέδειξε ότι παρά τις αλλαγές στη σύνθεσή της, παραμένει μια καλοκουρδισμένη μηχανή και ακλόνητη στην έδρα της.

Η Λιόν «πάτησε γκάζι» από το πρώτο λεπτό και με τον πρώην παίκτη της Ρόζενμποργκ, Τζον Κάριου, άνοιξε το σκορ στο 21΄. Το δεκάλεπτο μεταξύ εικοστού και τριακοστού λεπτού ήταν εφιαλτικό για τη Ρεάλ και αποθεωτικό για τους Γάλλους. Στο 26΄, ο Ζουνίνιο πέτυχε το 2-0 και πριν οι Μαδριλένοι προλάβουν να συνέλθουν, δέχτηκαν και τρίτο γκολ από τον Βιλτόρ στο 31΄. H… παράδοση της Ρεάλ στην ανωτερότητα της Λιόν ήταν «άνευ όρων» και η άμυνά της πελαγοδρομούσε σε κάθε επέλαση των Γάλλων. Στο 42΄, ο Ζουνίνιο έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, καθώς αστόχησε σε εκτέλεση πέναλντι, το οποίο είχε κερδίσει ο Βραζιλιάνος επιθετικός από τον Σαλγκάδο.

ΛΙΟΝ: Κουπέ, Ρεβεγέρ, Κρις, Κασάπα, Μπερτόντ, Τιάγκο (86΄ Πεντρετί), Ντιαρά, Ζουνίνιο, Βιλτόρ (80΄ Γκοβού), Κάριου (72΄ Φρεντ), Μαλουντά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκράβεσεν (61΄ Γκούτι), Μπέκαμ, Πάμπλο Γκαρθία, Μπαπτίστα, Ρομπίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή