H «έξυπνη» μπάλα είναι εδώ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρυσι ήταν μια φάση σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος που… ξεχείλισε το ποτήρι σε ό,τι αφορά τις αμφισβητούμενες φάσεις πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στο τέλος του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ, ένα πολύ μακρινό πλασέ των φιλοξενούμενων έπιασε στον… ύπνο τον τερματοφύλακα Ρόι Κάρολ, που έδιωξε την μπάλα πολύ μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Το θέμα είναι ότι τόσο ο διαιτητής όσο και ο βοηθός του είχαν μείνει στη σέντρα, με αποτέλεσμα να γίνουν οι μόνοι στο γήπεδο που δεν είδαν τίποτε και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ!

Τελικά, έπειτα από σωρεία συζητήσεων, ζητείται πλέον η βοήθεια της τεχνολογίας με μια μπάλα που θα διαθέτει μικροτσίπ στο εσωτερικό της και θα ειδοποιεί ειδικούς αισθητήρες για την ακριβή της θέση κάθε στιγμή. Αυτήν την μπάλα θα δοκιμάσει η ΦΙΦΑ από μεθαύριο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που ξεκινάει στο Περού. Από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της λύσης αυτής φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ: «Δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς να σημειώνεται τεχνολογική πρόοδος. Εχουμε την υποχρέωση τουλάχιστον να δοκιμάσουμε τη νέα τεχνολογία στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Γιόζεφ Μπλάτερ, μολονότι στο πρόσφατο παρελθόν υποστήριζε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μειωθεί ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο ποδόσφαιρο. Στο τουρνουά του Περού θα εφαρμοστεί ακόμη μια καινοτομία από την πλευρά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Θα είναι η πρώτη διοργάνωση που όλοι της οι αγώνες θα γίνουν στον νέο, συνθετικό χλοοτάπητα, τον οποίο εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιούν αρκετές ομάδες στα γήπεδά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή