Κίτρινη κάρτα για «πάμπινγκ» στη Μόσχα

Κίτρινη κάρτα για «πάμπινγκ» στη Μόσχα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχημη εξέλιξη είχε, χθες, για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με σκάφη Φινν, που γίνεται στη Μόσχα. Μολονότι η πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας διεκόπη λόγω άπνοιας (και δεν διεξήχθη άλλη), ο πρωταθλητής μας τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για «πάμπινγκ» (τράβηγμα του πανιού σε κύμα). Αυτή η κάρτα θα τον συνοδεύει σε όλον τον αγώνα, διότι αν δεχθεί άλλη, θα αποβληθεί από τη συγκεκριμένη ιστιοδρομία. «Βρίσκομαι με την πλάτη στον τοίχο τώρα. Δεν θα μπορώ να ρισκάρω. Το παράξενο είναι ότι πήρα κάρτα σε κούρσα με άπνοια, στην οποία δεν βοηθάει το πάμπινγκ και το ότι η κάρτα θα παραμείνει, παρότι η ιστιοδρομία ακυρώθηκε. Ελπίζω να μη συμβεί κάτι άλλο ώς την Κυριακή, γιατί βρίσκομαι στα μετάλλια. Οι κριτές είναι λίγο «ευαίσθητοι» με μένα. Είναι λάθος που οι κριτές προκαθορίζονται. Επρεπε η διεθνής ομοσπονδία να επέλεγε ας πούμε 20 κριτές και από αυτούς να κληρώνονταν οι κριτές του αγώνα. Τώρα παίζουν ρόλο οι δημόσιες σχέσεις», λέει.

Ο Αιμίλιος τονίζει ότι και άλλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πάμπινγκ. Χθες κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο Ισπανός Ραφαέλ Τρουχίγιο. Επισημαίνει δε, πως και από άλλες κλάσεις ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας. «Θα παλέψω ώστε πριν από τους Ολυμπιακούς του 2008, να έχει απαλειφθεί αυτός ο κανονισμός, έτσι ώστε, αν εκεί αποτύχω, να έχω αποτύχει επειδή δεν πήγα καλά, όχι γιατί έτσι ήθελαν κάποιοι κριτές», κατέληξε. Μετά την 2η κούρσα, ο Παπαθανασίου είναι 2ος με 4 βαθμούς ποινής, έναντι 3 του Βρετανού Εϊνσλι. O Αλ. Δραγούτσης είναι 67ος, στους 98, με 68 και ο Π. Δαβουρλής 89ος με 87.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή