Ξεκινάει η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας του πόλο

Ξεκινάει η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας του πόλο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι ομάδες αρχίζουν, άλλη σήμερα, άλλη αύριο, τους αγώνες τους στην A΄ φάση της Ευρωλίγκας του πόλο ανδρών και ανάμεσά τους είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2005, Ολυμπιακός και ο 2ος, Εθνικός, οι οποίοι θα πρωτοεμφανισθούν στην διοργάνωση την Παρασκευή.

Ο Ολυμπιακός μετέχει στον Γ΄ όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Πόρτο (Πορτογαλία). Αύριο θα αντιμετωπίσει την αυστριακή Βιν, το Σάββατο το πρωί τη σλοβενική Τρίγκλαβ Κράνι, το απόγευμα του Σαββάτου την ισχυρότατη κροατική Γιάντραν Σπλιτ και την Κυριακή την Σαλγκουέιρος Πόρτο.

Στον Δ΄ όμιλο (Ντούισμπουργκ, Γερμανία) θα αγωνισθεί ο Εθνικός. Την Παρασκευή θα παίξει με την ελβετική Σάφχαουζεν, το πρωί του Σαββάτου με την σερβική Πρίμορατς Κότορ, το απόγευμα με την Ντούισμπουργκ και την Κυριακή με την ουκρανική Ιλίτσεβετς Μαριούπολης.

Δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην B΄ φάση.

«Μολονότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη, πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε ως πρώτοι. Παρά ταύτα, πρέπει να προσέξουμε, διότι οι άλλες ομάδες είναι πιο καλά προετοιμασμένες. Ποιοτικά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος όλων, αλλά μολονότι δεν φοβάμαι καμία ομάδα πρέπει να είμαστε σοβαροί. H Γιάντραν και εμείς είμαστε φαβορί για την πρόκριση», λέει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος.

Και ο συνάδελφός του τού Εθνικού, Μάκης Βολτυράκης θεωρεί πως η ομάδα του είναι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση, παρ’ ότι σε αντίθεση με τον κ. Πάτερο αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Δεν θα έχει τον τραυματισμένο Στελάτο και τον Αμερικανό Τζέσι Σμιθ, που έχει υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιό του. Μαζί με τον Εθνικό πιστεύει ότι θα προκριθεί η Πρίμορατς. Σχολιάζει δε το πρόγραμμα των αγώνων: «Μας… έβαλαν στο μάτι οι Γερμανοί. Γι’ αυτό όρισαν πρωί τον αγώνα μας με την Πρίμορατς και το απόγευμα με την ομάδα τους».

Οι άλλοι όμιλοι: A΄ (Κωνσταντινούπολη): Σέγκεντι (Ουγγαρία), Μονπελιέ (Γαλλία), Χάγη (Ολλανδία), Χεϊμπελίαντα Κωνσταντινούπολης, Στρακονίτσε (Τσεχία).

Β΄ (Λοντζ, Πολωνία): Προ Ρέκο (Ιταλία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Γκαλατάσαραϊ (Τουρκία), Πότστοβιετς (Πολωνία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή