Οι «πράσινοι» οπαδοί και η… πρωτάρα

Οι «πράσινοι» οπαδοί και η… πρωτάρα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 1.200 εισιτήρια διέθεσε ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι με την Ουντινέζε. Τα υπόλοιπα 500 τα επέστρεψε στους γηπεδούχους την Τρίτη, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, παρά τις ενστάσεις της αστυνομίας. Οι «καραμπινιέροι» είχαν πληροφορίες ότι ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων φοιτητών θα έφτανε στην πόλη λίγο πριν από το παιχνίδι και αν έπαιρναν εισιτήρια από τα εκδοτήρια, θα μπλέκονταν με τους Ιταλούς φιλάθλους, αν δεν έπαιρναν θα τριγυρνούσαν στην πόλη… εκνευρισμένοι, με ό,τι κακό συνεπάγεται αυτό. O Παναθηναϊκός πρότεινε να κρατηθεί ξεχωριστή θύρα και να αναλάβει η αστυνομία την ευθύνη.

– Περισσότερο από μιάμιση ώρα κράτησε η καθιερωμένη σύσκεψη της UEFA. Οι εκπρόσωποι της Ουντινέζε ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι γιατί η ομάδα τους έπαιζε πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχαν πολλά ερωτήματα. Την προηγούμενη μέρα, στην προπόνηση του Παναθηναϊκού, το γήπεδο ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε». Δεν υπήρχαν άνδρες ασφαλείας και όποιος ήθελε, έφτανε ανεμπόδιστα από τον αγωνιστικό χώρο μέχρι τ’ αποδυτήρια! Οι Ιταλοί, πάντως, ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί, έχοντας τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου.

Αλλαγές κανονισμών

Οι τέσσερις διαιτητές του αγώνα εμφανίστηκαν στη σύσκεψη και ενημέρωσαν τις δύο ομάδες για τις τρεις αλλαγές στους κανονισμούς: 1) Το τάκλιν με τα δύο πόδια, αν δεν βρεις την μπάλα, είναι απ’ ευθείας κόκκινη απ’ όπου κι αν γίνεται, όχι μόνο από πίσω. 2) Αν κατά την εκτέλεση ενός πέναλτι μπει στην περιοχή πρόωρα συμπαίκτης του εκτελεστή, το πέναλτι επαναλαμβάνεται μόνο αν είναι εύστοχο. Αν είναι άστοχο, δίνεται έμμεσο υπέρ του αμυνομένου. 3) Στις εκτελέσεις πλαγίων άουτ, ο αμυνόμενος πρέπει να κρατάει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή