Δεκαέξι ομάδες στο Βελιγράδι στο κυνήγι τριών μεταλλίων

Δεκαέξι ομάδες στο Βελιγράδι στο κυνήγι τριών μεταλλίων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι ομάδες ρίχνονται στη μάχη του 34ου Ευρωμπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου με στόχο… αν όχι ένα μετάλλιο, τουλάχιστον την είσοδο στην πεντάδα που οδηγεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας 2006.

Πέντε ομάδες από τις δεκαέξι συνολικά προκρίθηκαν αυτόματα, άνευ συμμετοχής στον προκριματικό γύρο: H πρωταθλήτρια Ευρώπης 2003 Λιθουανία (4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες), η «αργυρή» Ισπανία (7η στους Ολυμπιακούς Αγώνες), η «χάλκινη» Ιταλία (2η στους Ολυμπιακούς Αγώνες), η 5η στη Στοκχόλμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ελλάδα και η διοργανώτρια Σερβία/Μαυροβούνιο.

Δέκα ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση, μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού γύρου, ενώ το Ισραήλ κέρδισε το τελευταίο εισιτήριο, πριν από 3 ημέρες, με δύο νικηφόρους αγώνες και εντάχθηκε στον Δ΄ όμιλο.

Οι πρώτοι των τεσσάρων ομίλων εξασφαλίζουν απευθείας την πρόκριση στους «8» και θα περιμένουν τα αποτελέσματα των αγώνων ανάμεσα στους δεύτερους και τρίτους των ομίλων (σταυρωτά A2 – B3, B3 – A2, Γ2 – Δ3, Δ2 – Γ3) στη B΄ προκριματική φάση για να μάθουν τον αντίπαλό τους. Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες των ομίλων «αποχαιρετούν» τη διοργάνωση. Οι ηττημένοι της B΄ προκριματικής φάσης αποχαιρετούν το Ευρωμπάσκετ, ενώ οι τέσσερις νικητές προκρίνονται στους «8». Συγκεκριμένα, στην προημιτελική φάση, ο πρώτος του A΄ ομίλου αντιμετωπίζει τον νικητή του Γ2 – Δ3, ο πρώτος του B΄ ομίλου τον νικητή του Δ2 – Γ3, ο πρώτος του Γ΄ ομίλου τον νικητή του A2 – B3, ενώ ο πρώτος του Δ΄ ομίλου τον νικητή του B2 – A3. Οι τέσσερις ηττημένοι παίζουν σταυρωτά για τις θέσεις 5-8, ενώ οι τέσσερις νικητές προκρίνονται στην ημιτελική φάση (24 Σεπτεμβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή