H Ξάνθη ευκαιρίες, οι Αγγλοι γκολ

H Ξάνθη ευκαιρίες, οι Αγγλοι γκολ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρυψε την μπάλα η Σκόντα Ξάνθη στο β΄ ημίχρονο, αλλά «κλώτσησε» έξι κλασικές ευκαιρίες και μοιραία γύρισε στην Ελλάδα με την πικρή γεύση μιας άδικης ήττας. H Μίντλεσμπρο κατάφερε να εκμεταλλευθεί το «όνομά» της, την εμπειρία των παικτών της, τη δύναμη της έδρας της αλλά και την τύχη που ήταν με το

μέρος της, για να πάρει μια νίκη πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο την περίμενε.

Το 2-0 είναι σκορ που αδικεί κατάφωρα την Ξάνθη, η οποία αν καταφέρει να πιάσει στη ρεβάνς απόδοση ανάλογη με αυτήν που είχε χθες στο β΄ μέρος στο «Ρίβερσαϊντ», έχει ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, όσο κι αν το 2-0 θεωρείται σκορ δύσκολα αναστρέψιμο.

Μοιραίος παίκτης αποδείχθηκε ο Λεβάν Μαχράτζε, πρωταγωνιστής στις 3 από τις 6 κλασικές ευκαιρίες της ακριτικής ομάδας. O Γεωργιανός ήταν μέσα στις φάσεις, αποδείχθηκε όμως περισσότερο ατομιστής ή λιγότερο ψύχραιμος απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χαθούν γκολ που θα ήταν απλή υπόθεση αν είχε καλύτερη τελική επιλογή. Στο ενδιάμεσο των ευκαιριών που έχασε ο Μαχράτζε 52΄, 56΄, 73΄), σπουδαίες ευκαιρίες έχασαν και οι Λαμπριάκος (η καλύτερη του αγώνα στο 54΄), Εμερσον (58”). Αντίθετα, οι Αγγλοι αξιοποίησαν τις δύο από τις τρεις καλές φάσεις που δημιούργησαν. Και τα δύο γκολ είχαν μπόλικη δόση τύχης, καθώς στο 1-0 του Μπόατενγκ στο 28΄ προηγήθηκε λάθος του Παπαδημητρίου και στο 2-0 του Βίντουκα στο 83΄, η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του Παβιό πριν καταλήξει στα δίχτυα. Το παιχνίδι ήταν μέτριο στο α΄ μέρος, όπου η Ξάνθη ήταν παθητική χωρίς να πιεστεί, αλλά ήταν πολύ ωραίο στο β΄ μέρος, χάρις στον καταπληκτικό ρυθμό της ελληνικής ομάδας, που είχε κορυφαίο τον Εμερσον. H Ξάνθη έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 91΄, με κεφαλιά του Κιντάνα.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Σβάρτσερ, Ξαβιέρ, Εχιόγκου, Μπέιτς, Πόγκατετς, Πάρλουρ (73΄ Μόρισον), Ντορίβα, Μπόατενγκ, Τζόνσον (59΄ Κεντρέ), Μακαρόνε (73΄ Αγιεκμπένι), Βίντουκα.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης (67΄ Κιντάνα), Σίκοφ, Παβιό (87΄ Καζάκης), Παπαδημητρίου, Μαχράτζε (77΄ Μινέιρο), Αντζας, Εμερσον, Αντράντε, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή