Καλύτεροι στη συνέχεια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως και ο προπονητής τους, δείχνουν πίστη στις δυνατότητες της ομάδας παρά τα άσχημα αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις της, είναι γεγονός ότι όλοι ψάχνονται για να βρουν τα αίτια του προβλήματος. «Καθαρή» απάντηση κανείς δεν έχει δώσει, ούτε ο Μαλεζάνι ούτε οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μια σειρά αντικειμενικών προβλημάτων που κανείς δεν μπορεί να τα παραγνωρίσει, ο χρόνος όμως είναι πιεστικός και δεν αφήνει περιθώρια για άλλα λάθη. Στο πρωτάθλημα, το πρόγραμμα «στρώνει» μέχρι το παιχνίδι με την AEK στην 7η αγωνιστική και με λίγη προσοχή, ακόμα και χωρίς υψηλά στάνταρ απόδοσης, μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί χωρίς άλλες βαθμολογικές απώλειες. Στην Ευρώπη, κομβικό σημείο είναι ο αγώνας με τη Βέρντερ. Αν τον κερδίσει ο Παναθηναϊκός, ξαναπαίρνει τα ηνία στα χέρια του. Αν όχι, πολύ δύσκολα θα ελπίζει σε πρόκριση.

Μέχρι τότε μεσολαβούν δύο εβδομάδες και ο Μαλεζάνι ελπίζει ότι ο χρόνος θα αποδειχθεί σύμμαχος. Χθες, μίλησε πάλι στους παίκτες του και επικέντρωσε την προσοχή του σε δύο θέματα, χωρίς να κάνει τεχνική ανάλυση. Τους ζήτησε να μην παίζουν μόνο με το μυαλό, αλλά και την καρδιά τους, ενώ τόνισε ότι απογοητεύτηκε από την εικόνα τους μετά το 2-0 και τους είπε ότι πρέπει να δίνουν το 100% ακόμα κι όταν το παιχνίδι δείχνει να ξεφεύγει. Αυτή τη φορά δεν ετέθη θέμα απειθαρχίας από τον προπονητή. Ετέθη όμως από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Στράτο, ο οποίος κάλεσε στο γραφείο του τους Μόρις, Κώτσιο, Σέριτς και τους ανακοίνωσε το ύψος του προστίμου για τις κόκκινες κάρτες τους: 15 χιλ. ευρώ ο Μόρις και από 5 χιλ. ευρώ οι άλλοι δύο.

«Δεν ξέρω τι να πω. Θέλω να ξαναδώ το παιχνίδι γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έχει συμβεί. Στο β΄ ημίχρονο κρατήσαμε την μπάλα αρκετά, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε τους διαδρόμους για να βγει η τελική πάσα. Δεν παίξαμε όμως τόσο άσχημα. Παίξαμε καλά. Ημασταν καλύτεροι από την Κυριακή στο πρωτάθλημα, αλλά μας λείπει το κάτι παραπάνω. Δεν έχω την απάντηση γιατί μας λείπει. Από φυσική κατάσταση είμαστε και νιώθουμε πολύ καλά. Προπονούμαστε καλά, είμαστε χαρούμενοι, έχουμε καλή ομάδα, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος», δήλωσε ο Αντονι Σέριτς, χωρίς να χάνει τις ελπίδες του: «Πολύ σημαντικά θα είναι τα εντός έδρας ματς. Είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και είναι δύσκολο οι άλλοι να μας αντιμετωπίσουν μπροστά στο κοινό μας. O κόσμος πάντα περιμένει από μας να του προσφέρουμε επιτυχίες και χαρές. Και η διοίκηση έχει απαιτήσεις, αφού μας απέκτησε και μας εμπιστεύτηκε. Είναι σημαντικό να μείνουμε όλοι ενωμένοι και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

– Δηλώσεις στη RAI έκανε ο Μαλεζάνι μετά τον αγώνα: «Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μέσα από τη σκληρή δουλειά. Εχουμε καλό υλικό και δουλεύουμε σωστά, όμως χρειάζεται χρόνος. Νομίζω ότι σε ένα μήνα θα είμαστε καλύτεροι. Τίποτα δεν έχει κριθεί από έναν αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι όταν η Ουντινέζε θα έρθει στην Αθήνα, θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Περνάω πολύ καλά στην Ελλάδα. O κόσμος είναι καλός και είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό. Αρχίσαμε μια δύσκολη δουλειά που θέλω να πετύχει».

– Ενοχλήσεις στο πόδι έχει ο Γκούμας και δεν είναι 100% σίγουρος ότι θα παίξει στη Λιβαδειά. Απόντες θα είναι σίγουρα οι Μόρις, Κώτσιος, Σέριτς – γυρίζουν οι Ολισαντέμπε, Κονσεϊσάο.

– Με βαρύ χρηματικό πρόστιμο κινδυνεύει από την UEFA ο Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο «Φρίουλι». Στο τέλος του αγώνα έγιναν μικροσυμπλοκές με αστυνομικούς έξω από το γήπεδο, ενώ στη διάρκεια του παιχνιδιού, εκτοξεύθηκαν δύο καπνογόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή