Μεγάλη δίψα για διάκριση

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. «Κάθε αρχή και δύσκολη» για την Εθνική ομάδα μπάσκετ που αρχίζει απόψε (21.30) την προσπάθεια διάκρισής της στο 34ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με πρώτο αντίπαλο τη Γαλλία, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου, αλλά το συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει δείξει ότι μπορεί να «κολυμπήσει στα βαθιά νερά» και με την πρώτη… «βουτιά» που θα επιχειρήσει στο στάδιο «Πιονίρ» του Βελιγραδίου.

«Εστέ έτοιμοι;» ρωτά ο Παναγιώτης Γιαννάκης που «διαβάζει» στα βλέμματα των 12 διεθνών παικτών, την ανυπομονησία που έχουν για να επιβεβαιώσουν τις εμφανίσεις των φιλικών παιχνιδιών τους και στους επίσημους αγώνες του «Ευρωμπάσκετ».

«Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Είπαμε ότι αυτή η Εθνική ομάδα χρειάζεται τα νικηφόρα αποτελέσματα για να αποδείξει το ταλέντο, την αυτοσυγκέντρωσή της και τη μεγάλη δίψα διάκρισης που έχει» είπε χθες ο εθνικός προπονητής και ανέλυσε το παιχνίδι των «τρικολόρ», οι οποίοι είναι οι βασικότεροι συνδιεκδικητές για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

«Είναι δύσκολος αντίπαλος, έχει ταλέντο και τρεις παίκτες που αγωνίζονται στο NBA. Πρέπει να προσέξουμε το τρανζίσιον παιχνίδι τους και την έφεσή τους στα επιθετικά ριμπάουντ. O Πάρκερ είναι ο ηγέτης και προσπαθεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, ενώ απειλεί το αντίπαλο καλάθι, κατ’ επιλογή».

Τα άσχημα σημεία του παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας αποτελούν τη μοναδική ανησυχία του Γιαννάκη που παραδέχτηκε ότι η Εθνική έπαιξε ποιοτικό μπάσκετ στα φιλικά της προετοιμασίας της, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η επιβεβαίωση εκείνων των εμφανίσεων στα παιχνίδια του «Ευρωμπάσκετ».

«Πρέπει να δείξουμε υπομονή στα άσχημα σημεία της απόδοσής μας. Οι μεγάλες ομάδες αναδεικνύονται από τον τρόπο αντίδρασής τους, όταν φτάνουν στο μίνιμουμ της απόδοσής τους. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι μας, μέχρι το επόμενο και αυτό θα είναι το σύνθημά μας». O Γιαννάκης έχει «σφυραλατήσει» την ψυχολογία των διεθνών για κάθε «στραβό» αποτέλεσμα: «Πιστεύω ότι το μπάσκετ που έχουμε παίξει αρέσει σ’ όλους μας. Αν παίξουμε έτσι και στο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Είμαι υπερήφανος για τη συνεργασία μου μ’ όλους τους παίκτες και την ωριμότητα που έχουν δείξει. Πρέπει, όμως, να μείνουμε μαζί και στις δύσκολες στιγμές, όταν κι αν έρθουν…».

Η διατήρηση της αυτοσυγκέντρωσης στον αποψινό αγώνα με τη Γαλλία είναι το πρώτο μέλημα των διεθνών παικτών που θέλουν να «βγάλουν» στη σάλα «Πιονίρ» τη δουλειά της προετοιμασίας. O Μιχάλης Κακιούζης δίνει τη «συνταγή»: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και πειθαρχημένοι σε κάθε κίνηση. Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή