Διαμαντίδης και Λάκοβιτς από συμπαίκτες, απόψε αντίπαλοι

Διαμαντίδης και Λάκοβιτς από συμπαίκτες, απόψε αντίπαλοι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H φιλία τους από τη συνύπαρξή τους στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη και αγωνιστικά ο ένας «κόβει» στα αμυντικά καθήκοντά του και ο άλλος «ράβει» στα επιθετικά, αλλά απόψε στη σάλα «Πιονίρ», ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Γιάκα Λάκοβιτς θα αφήσουν τους πάγκους της Ελλάδας και της Σλοβενίας, τα φιλικά αισθήματά τους και θα παίξουν μόνο για τη νίκη.

«Ετσι είναι», λέει ο πάντα χαμογελαστός Γιάκα Λάκοβιτς, που γνωρίζει «απέξω και ανακατωτά» την εθνική Ελλάδας και πολύ περισσότερο το παιχνίδι του Διαμαντίδη.

«Του έχω «κρύψει» μερικά πράγματα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και θα τα κάνω στον αγώνα Ελλάδας – Σλοβενίας. Είναι καλό παιδί, αλλά μέσα από το γήπεδο ένας θα βγει νικητής», απαντάει ο Ελληνας πλέι μέικερ.

Για τον Λάκοβιτς, ο νικητής της αποψινής ελληνοσλοβενικής αναμέτρησης, θα κριθεί στην αυτοσυγκέντρωση των ομάδων, αλλά και σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και με τον Διαμαντίδη και με τον Τσαρτσαρή. Τους αγαπάω με όλη με την καρδιά, αλλά όταν παίζω θέλω να κερδίζω. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Οι Σλοβένοι έχουν τρεις παίκτες από το NBA στο ρόστερ τους, αλλά ο Λάκοβιτς υποστηρίζει ότι στα τουρνουά μεγάλης διάρκειας, όπως το Ευρωμπάσκετ, κερδίζουν οι ομάδες και όχι οι παίκτες, ακόμα κι αν αγωνίζονται στο ΝΒΑ.

«Αυτό που μου αρέσει στην ελληνική ομάδα είναι η ομαδικότητά της. Το έχω πει σε όλους τους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου ότι πρέπει να παίξουμε ένας για όλους και όλοι για ένα. Μέχρι τώρα, κάτι δεν πήγαινε καλά για την εθνική Σλοβενίας. Χάναμε τα προημιτελικά ή για ένα καλάθι ή για ένα λάθος στην επίθεση, στην άμυνα. Ηταν ζήτημα λεπτομερειών. Δεν υπήρχε χημεία στην ομάδα, δεν μπορούσαμε να παίξουμε σαν ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή