Πισω απο τις Καμερες

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βoυλιάζουμε στη βαθμολογία

Εάν το Τσάμπιονς Λιγκ μας απογοήτευσε, το κύπελλο UEFA μας μούδιασε. Οι ελληνικές ομάδες ήταν τραγικές. Ακόμη και οι AEK, Skoda Ξάνθη, που ξεχώρισαν λίγο, δεν ικανοποίησαν και δεν είχαν διάρκεια. O συνολικός απολογισμός μας τρομάζει. Από τη μία δείχνει προς τα έξω την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, από την άλλη το βουλιάζει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία της UEFA, τη στιγμή που Σκωτία και Βέλγιο καραδοκούν. H απειλή να γυρίσουμε στα πέτρινα χρόνια, όπου ο πρωταθλητής έδινε αγώνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κοντά. Το ν’ αναλύσεις τι φταίει και κατρακυλάμε χρειάζεσαι βιβλίο. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάρουν τα πράγματα πιο σοβαρά και αν χρειάζεται να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. O αθλητισμός, ακόμη και ο επαγγελματικός, έχει τον ρομαντισμό ως βασικό του χαρακτηριστικό. Το πώς θα γίνουν πλουσιότεροι ορισμένοι θα πρέπει να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Σόλιντ (1)

Δεν προβληματίζεται ο Τροντ Σόλιντ από την ήττα της Τρίτης. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Θεωρεί ότι είναι ικανή να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στις προηγούμενες οκτώ παρουσίες της στη φάση των ομίλων: να πανηγυρίσει μία εκτός συνόρων νίκη. Το τρίποντο μακριά από το Καραϊσκάκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο μετά το… χαστούκι από τη Ρόζενμποργκ

Σόλιντ (2)

Στον αγώνα με αντίπαλο τη Ρόζενμποργκ, ο Νορβηγός προπονητής δεν απογοητεύτηκε από την εικόνα των ερυθρολεύκων. Αντιθέτως, διέκρινε αρκετά θετικά στοιχεία, κάτι που εξηγεί την αισιοδοξία του για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Μεταξύ μας, αν παρακολουθήσει κάποιος με ψυχραιμία για δεύτερη φορά το παιχνίδι με τους Βίκινγκς, θα διαπιστώσει ότι οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν σε αρκετά σημεία του ενενηντάλεπτου για να αποφύγουν την ήττα.

Σόλιντ (3)

O Νορβηγός προπονητής (καλά κάνει και) θα στηρίξει τις επιλογές του αναφορικά με το σύστημα (4-3-3) αλλά και τους παίκτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας. Αλλωστε, χρειάζεται χρόνος (κατά τη γνώμη μας αρκετών μηνών), προκειμένου να αυτοματοποιηθούν κινήσεις και ρόλοι στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Τo βιολί τους οι οπαδοί

Λέμε ότι είναι «ήττα» του ποδοσφαίρου η μη συνεύρεση οπαδών και των δύο ομάδων στις εξέδρες του γηπέδου. O Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό, δεν πήρε εισιτήρια ούτε για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, παρότι κανείς δεν του τα αρνήθηκε. Τα πήρε στο Ούντινε όμως και τώρα κινδυνεύει με τιμωρία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν εκτός γηπέδου όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Ελληνα φίλαθλο που είχε «βουτήξει» ένα κασκόλ χωρίς να το πληρώσει και δέχθηκαν επίθεση από άλλους Ελληνες, που προσπάθησαν να τον ελευθερώσουν. Για λίγα λεπτά άναψαν τα αίματα χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο των «καραμπινιέρων», αλλά όπως και να ‘χει, τα επεισόδια αυτά φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό. Μπορεί ως ομάδα να μην έχει ξαναδώσει δικαιώματα στην Ευρώπη, όμως το βαρύ πρόστιμο θα το φάει.

Πού είναι οι βεντέτες;

Οταν μια ομάδα δεν έχει γίνει (για διάφορους λόγους) ακόμα… ομάδα, ο προπονητής περιμένει βοήθεια από τους πιο έμπειρους παίκτες του, αυτούς που λέμε ότι έχουν έντονη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Είναι αυτοί που «καθαρίζουν» με μια προσωπική ενέργεια παιχνίδια που δεν πάνε καλά και χρειάζεται κάποιος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Τέτοια βοήθεια ο Μαλεζάνι δεν την έχει πάρει. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Βίσλα, όπου ο Παπαδόπουλος π.χ. με μια δική του εντυπωσιακή προσπάθεια έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, στους άλλους αγώνες τα «αστέρια» του Παναθηναϊκού έμειναν βουβά. Ούτε ο Γκονζάλες ούτε ο Κοσνεϊσάο, ο Μπίσκαν ή ο Ολιζαντέμπε έδωσαν με μια δική τους ενέργεια αυτό το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν η ομάδα για να ξεκολλήσει.

Κάλλιο αργά…

Περίπου δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος θα μπορέσει να κάνει προπόνηση όλη μαζί η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Τα νέα της αποκτήματα, οι Ντάντε, Γκόμεζ και Μαρσελίνιο αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. Εάν δεν επρόκειτο για εκπληκτικούς παίκτες, οι οποίοι δεν θα έχουν δυσκολίες προσαρμογής, θα λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Τώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι… κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μόνο για κορυφή

Εντυπωσίασε ο Μαρσελίνο στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Νότιας Αμερικής. Παίζοντας ως βασικός πασαδόρος οδήγησε την ομάδα της Βραζιλίας στη νίκη επί της Κολομβίας. O Μαρσελίνο μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά και τον Μπερνάρνι του Ολυμπιακού, τον Τσέρνιτς και τους Αμερικανούς του Ηρακλή αναμένεται να κάνουν το φετινό πρωτάθλημα συναρπαστικό. Δυστυχώς, όμως, μόνο στην κορυφή…

Πλήρωσαν -όπως πάντα- το… μάρμαρο οι προπονητές

Τρίτη αγωνιστική σήμερα του πρωταθλήματος και ήδη δύο ομάδες απέλυσαν τους προπονητές τους. O Πανιώνιος τον Τσάπλαρ και ο ΠΑΟΚ τον Καραγεωργίου. Το «Ελληνικό φαινόμενο» ξαναχτύπησε. Αφού σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, που… ξεπούλησε τη μισή περυσινή ομάδα και έφερε στη Νέα Σμύρνη όποιον ήθελε και όποιον τον συνέφερε οικονομικά, έπειτα από τα ατυχή αποτελέσματα των δύο αγωνιστικών, απεφάνθη και αποφάσισε να διώξει τον προπονητή του. Θα πείτε, θα έδιωχνε τον… εαυτό του. Οχι φυσικά. Τα ίδια και στον ΠΑΟΚ. O Γιάννης Γούμενος (φωτό), που πέρυσι «πούλησε» τον Αγγελο Αναστασιάδη -μαζί είχαν αποφασίσει να μην ανοιχτούν οικονομικά- αφού έπειτα από την γκάφα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα τον αντικατέστησε με τον Καραγεωργίου. Τι κι αν ο τελευταίος είχε φέρει πρώτο τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο. O πρόεδρος της ΠΑΕ έπρεπε να βρει το εξιλαστήριο θύμα, για να την γλιτώσει ο ίδιος από τους οπαδούς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή