ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ξάνθη και οι… άλλοι

ΩΡΑΙΟ το ξεκίνημα των ομάδων μας στα δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Εξι παιχνίδια και ούτε μία νίκη. Απολογισμός: Δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Σύνολο μόλις δύο βαθμοί στο… σακούλι της ειδικής βαθμολογίας.

ΘΑ ΠΕΙΤΕ και γιατί να μαζέψουμε περισσότερους; Στο κάτω κάτω δικαιούμαστε με το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουμε -και σε εθνικό επίπεδο- να έχουμε τόσες ομάδες στις δύο διοργανώσεις; Μάλλον όχι.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο οι τέσσερις ήττες. Είναι και η απόδοση που είχαν, στην πλειοψηφία τους οι εκπρόσωποί μας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός απογοήτευσαν. Κι αν οι «ερυθρόλευκοι»… δικαιολογούν την αποτυχία τους στις χαμένες ευκαιρίες, τι μπορούν να πουν οι «πράσινοι»; Πώς θα υπάρξει βελτίωση στη συνέχεια; Περιμένουμε…

ΑΠΟ τις υπόλοιπες τέσσερις, η συντριβή του Αρη ήταν αναμενόμενη. Τι θα μπορούσε να κάνει απέναντι στη Ρόμα; Ομως εκείνος που για άλλη μία φορά φαίνεται να χάνει την ευκαιρία είναι ο ΠΑΟΚ. Ούτε κάποια δυνατή αντίπαλο είχε ούτε του πήγε κάτι στραβά. Απλά για άλλη μία φορά, τα μεγάλα λόγια του καλοκαιριού αποδεικνύονται… ψεύτικα.

Η AEK, που είχε την πιο σοβαρή αντίπαλο, όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το πιο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Το 0-0 στην Αγία Πετρούπολη άφησε ορθάνοικτο τον δρόμο προς τους ομίλους του UEFA. Αρκεί να μην κλωτσήσει την ευκαιρία όταν θα υποδεχθεί την Ζενίτ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει η απόδοσή της να ξεπεράσει την προχθεσινή κατά πολύ. Οταν μάλιστα θα είναι υποχρεωμένη να βγει μπροστά για να πετύχει το απαραίτητο γκολ.

ΑΦΗΣΑΜΕ τελευταία την Ξάνθη. Την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις έξι. Κι όμως έχει ελάχιστες πιθανότητες ν’ ανατρέψει το 2-0 με την Μίντλεσμπρο. Αποτέλεσμα πέρα για πέρα άδικο, διότι η «ακρίτες» θα μπορούσαν, σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχαν, να περίμεναν τη ρεβάνς με πολλές ελπίδες πρόκρισης. Ομως στο ποδόσφαιρο μετράνε τα γκολ…

ΚΙ ΕΤΣΙ στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη μάλλον θα μείνει η γλυκόπικρη γεύση, «είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας». Αυτό όμως δεν δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή