H νίκη είναι απαραίτητη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Νίκη και μόνο νίκη, ανεξαρτήτως του χθεσινού αποτελέσματος της Εθνικής ομάδας στο παιχνίδι με τη Γαλλία, είναι ο αυτοσκοπός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και στην αποψινή αναμέτρηση με τη Σλοβενία (21.30) στη σάλα «Πιονίρ» για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου. O Γιαννάκης και οι διεθνείς απέφυγαν να μιλήσουν για τον σημερινό αγώνα, προκειμένου να μην αποπροσανατολιστούν ψυχολογικά από τη χθεσινή «μονομαχία» με τη Γαλλία, αλλά κόντρα στη Σλοβενία, η ελληνική ομάδα γνωρίζει ότι με νίκη εξασφαλίζει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση του ομίλου που θα οδηγήσει σε αγώνα-μπαράζ για την πρόκριση στην οκτάδα. Οι Σλοβένοι θέλουν να «σβήσουν» τα λάθη των προηγούμενων συμμετοχών στα «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» στα οποία έμειναν εκτός οκτάδας και πιστεύουν ότι διαθέτουν τέσσερις βασικούς παίκτες μεγάλης αξίας για να τα καταφέρουν. H Εθνική ομάδα είναι καλύτερη στην ομαδικότητά της και στην επιβολή του ρυθμού απέναντι στους Σλοβένους που αρέσκονται στα τρίποντα και στο γρήγορο παιχνίδι.

Β Δύο τηλεγραφήματα με ξεχωριστή σημασία έλαβε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει, στο Βελιγράδι και λίγες ώρες πριν από τον χθεσινό αγώνα με τη Γαλλία. Το πρώτο ήταν από τη διοίκηση της ΕΠΟ, τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τον Οτο Ρεχάγκελ που ευχήθηκαν, όπως και το ’87, η Εθνική μπάσκετ να βγάλει τους Ελληνες φιλάθλους στους δρόμους και να πανηγυρίσουν μία μεγάλη επιτυχία. Το δεύτερο προερχόταν από τον πρώην προπονητή της Εθνικής και νυν βουλευτή, Γιάννη Ιωαννίδη, που ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε ότι η σκέψη του θα είναι κοντά στην προσπάθεια διάκρισης της ελληνικής ομάδας. O σύνδεσμος φίλων της Εθνικής μπάσκετ, οι «Πελαργοί», παρέδωσαν επιστολή στον Παναγιώτη Γιαννάκη, υπογραμμίζοντας ότι θα ενώσουν τις φωνές τους με κάθε προσπάθεια των διεθνών παικτών στο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ».

Β Τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το ευρωπαϊκό μπάσκετ για τρεις ολόκληρες δεκαετίες επέλεξε αιφνιδιαστικά και προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη, ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος για να κηρύξει την έναρξη των αγώνων του 34ου «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ». Στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης που έγινε σ’ ένα παλιό κάστρο του Βελιγραδίου με συμβολική σημασία (το 1945 είχε παίξει μπάσκετ σ’ ένα αυτοσχέδιο γήπεδο στον ίδιο χώρο, η πρώτη Εθνική ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας), ο κ. Βασιλακόπουλος όταν τελείωσε τον λόγο του, κάλεσε τον επίτιμο γραμματέα της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς να κηρύξει την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. H συγκίνηση του «Μπόρα» ήταν έκδηλη από την ευχάριστη έκπληξη, όπως κι όλων των συμπατριωτών του από τους διοργανωτές, ενώ δέχτηκε δύο δώρα από τον πρόεδρο της FIBA Europe.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή