Αδύναμος κρίκος ο τρίτος αντίπαλος

Αδύναμος κρίκος ο τρίτος αντίπαλος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το χαρακτηριστικό του «πολεμιστή» να τους έχει… απονεμηθεί, ύστερα από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο, οι Βόσνιοι θα είναι σήμερα ο τρίτος και τελευταίος αντίπαλος της εθνικής ομάδας για τη φάση των ομίλων του 34ου Ευρωμπάσκετ στη σάλα «Πιονίρ» του Βελιγραδίου. Θεωρητικά ο πιο… αδύναμος κρίκος αυτού του ομίλου που έχει αντιμετωπίσει τη Σλοβενία και τη Γαλλία στις δυο προηγούμενες ημέρες της διοργάνωσης, ενδέχεται και να έχει απολέσει κάθε ελπίδα ή πιθανότητα να αποφύγει την τέταρτη θέση του ομίλου που θα αναγκάσει την εθνική ομάδα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης να επιστρέψει στην πατρίδα της. 

Η προσθήκη του Αμερικανού Χένρι Ντόμερκαντ, που είχε πολύ καλή περίοδο με τη φανέλα της Εφες Πίλσεν και συνεχίζει την καριέρα του στην τουρκική ομάδα, έχει ενισχύσει σημαντικά τη Βοσνία, την οποία η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει ξανά σε αγώνα ομίλου του Ευρωμπάσκετ, ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, το ’93, και στον όμιλο της Καρλσρούης, ο τότε αρχηγός της Εθνικής και νυν προπονητής της, Παναγιώτης Γιαννάκης, είχε… ιδρώσει πολύ μαζί με τον Φασούλα και τον Χριστοδούλου για να κάμψουν την αντίσταση των μαχητών Βόσνιων, οι οποίοι προέρχονταν από τη δίνη του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και είχαν προλάβει να συγκροτήσουν την εθνική ομάδα τους μόλις δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, ενώ οι τότε διεθνείς παίκτες της Βοσνίας είχαν αποφύγει και τη… στρατολόγησή τους!

«Είναι σκληρή ομάδα και ξέρει να μάχεται», λέει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος θυμάται πολύ καλά εκείνο τον αγώνα που είχε κριθεί στην παράταση, υπέρ της Εθνικής Ελλάδος.

«Ο Ντόμερκαντ τους προσφέρει ποιότητα και είναι επικίνδυνος, αλλά στο ομαδικό παιχνίδι τους δεν έχουν την απαραίτητη διάρκεια και είναι άπειροι. Σίγουρα χρειάζονται προσοχή, γιατί πιθανότατα δεν θα έχουν άγχος για την πρόκρισή τους και θα παίξουν πιο ελεύθερα ψυχολογικά. Είναι θέμα δικού μας ρυθμού και… δικαιωμάτων που θα τους δώσουμε για να να μας απειλήσουν», καταλήγει ο προπονητής της Εθνικής.

Οι Βόσνιοι κατέλαβαν  τη 15η θέση στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, ενώ η προσθήκη του Ντόμερκαντ, που έγινε με την πολιτογράφηση του Αμερικανού φόργουορντ που ήθελε κοινοτικό διαβατήριο, αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της εθνικής ομάδας που έχει την καταγωγή της πρώην γιουγκοσλαβικής σχολής του μπάσκετ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή