ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Ορφανός: «Να μην αφήσουμε ρωγμές»

Παρέμβαση στο θέμα καταπολέμησης του ντόπινγκ έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης που γίνεται στο Λίβερπουλ. O κ. Ορφανός τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και για να καταπολεμηθεί το ντόπινγκ χρειάζεται συγκροτημένη προσπάθεια. «Σε αυτή τη Σύνοδο δοκιμάζεται η αξιοπιστία της όλης διαδικασίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε την παραμικρή ρωγμή, ώστε να μπορούν να ξεφεύγουν αυτοί που χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες. Εχουμε υποχρέωση να ακολουθούμε μια διαδικασία που θα αυξήσει την αξιοπιστία όλων των αθλημάτων. Πρέπει να είμαστε σκληροί και να μην επιτρέπουμε σε κανένα να διαφεύγει από τον έλεγχο», τόνισε. Είπε, επίσης, ότι η Ελλάς θα υπογράψει την τελική σύμβαση για το ντόπινγκ, η οποία πρέπει να ισχύσει πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 και υπενθύμισε στους υπουργούς Αθλητισμού ότι η Ελλάδα ψήφισε νομοσχέδιο, με το οποίο απαγορεύεται η χορήγηση παντός είδους ουσιών από ιδιωτικά γυμναστήρια.

ΠΟΛΟ – ΝΕΟΙ

Προβληματισμός Δούμπα

Ανησυχεί, και δικαιολογημένα, ο προπονητής της εθνικής ομάδας νέων ανδρών, Τάσος Δούμπας. Τα αποτελέσματά της στα τουρνουά προετοιμασίας εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κάθε άλλο παρά καλά μπορούν να χαρακτηριστούν. Τα τελευταία, στο τουρνουά του Χέρτζεκ Νόβι (Σερβία), ήταν αποθαρρυντικά. Νίκη επί της Αυστραλίας με 11-9 και ήττες από τις Σερβία 5-8, Κροατία 7-12, Ιταλία 7-8 και Ουγγαρία 7-12.

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

«Εξετάσεις» στο Βελιγράδι

Η διαιτησία είναι το πρώτο κομμάτι της ενοποίησης του ευρωπαϊκού μπάσκετ που δοκιμάζεται στο 34ο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ». Ολοι οι διαιτητές αξιολογούνται και ανήκουν στην FIBA Europe, αλλά στην προσεχή περίοδο η ULEB θα επιλέγει τους διαιτητές από τους πίνακες της ευρωπαϊκής ζώνης για τις «δικές» της διοργανώσεις και η FIBA Europe θα κάνει το ίδιο. Οι διοικούντες της ULEB δεν έχουν έρθει ακόμα στο Βελιγράδι, ενώ πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα «διπλωματικό» επεισόδιο για τους 19 διαιτητές που εγκωμίαζε η ULEB, ότι είναι «δικοί» της. Το επόμενο στάδιο δοκιμασίας της ευρωπαϊκής διαιτησίας θα είναι το σεμινάριο των προπονητών της Ευρωλίγκας, την επόμενη Δευτέρα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Και τώρα Βραζιλία, Μεξικό

Τα ξημερώματα Τρίτης αναμένονταν στην Αθήνα οι Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, έχοντας μαζί τους το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν στο τουρνουά του Μπαλί. Επόμενοι στόχοι για τις δύο αθλήτριες, όπως και για τις Βάσω Καραντάσιου – Βίκυ Αρβανίτη, θα είναι τα δύο τελευταία τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί 2005, τα οποία θα διεξαχθούν στη Βραζιλία (18-22 Οκτωβρίου) και στο Μεξικό (26-30/10). O ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Ρουμελιώτης, θα επιδιώξει και οι δύο ομάδες στις αρχές Οκτωβρίου να πάνε στη Βραζιλία για προετοιμασία και αγώνες. H Ελλάς κατέχει μέχρι στιγμής την 3η θέση στον πίνακα μεταλλίων στα τουρνουά του παγκόσμιου σιρκουί γυναικών, υπολειπόμενη μόνο της Βραζιλίας και των ΗΠΑ.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Συμφωνητικό για το 2006

Το συμφωνητικό για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2006 θα υπογραφεί σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τη συμφωνία θα υπογράψουν ο πρόεδρος της EOE, Μίνως Κυριακού, και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τορίνο 2006», Βαλεντίνο Καστελάνι, ο οποίος είναι επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή